Reţeta săptămânii: Urzici cu mămăliguţă

Reţeta săptămânii: Urzici cu mămăliguţă
Ingrediente reţetă: urzici, o ceapă, usturoi, leuştean, ulei, mălai , o lingură de făină.


Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate:
redusă)


1. Am pus urzicile la fiert cu o crenguţă de
leuştean şi o ceapă tăiată
în două


2. Când am considerat că sunt fierte, am
scos urzicile din apă, am aruncat ceapa şi am
păstrat apa în care au fiert.


3. Într-un castron, urzicilor le-am adăugat
3 linguri cu făină de mălai şi o
lingură faină de grâu.


4. Cu o lingură de lemn se toacă bine
urzicile cu cele adăugate, până se face
pastă.


5. Între timp am tăiat mărunt un
căţel de usturoi, leuştean şi am
pregătit apa în care au fiert urzicile.
Compoziţia de urzici se subtiază cu apa
în care au fiert urzicile.


6. Într-o crăticioară se
încălzeşte un pic de ulei (eu am pus de
măsline) şi se adaugă compoziţia
subţiată de urzici.


7. Se mai fierbe un pic, până se fierbe
mălaiul. Inainte cu 5 minute de a fi gata se
adaugă usturoiul şi leuşteanul.


8. Între timp faci şi o
mămăliguţă Şi rezultatul final
care este mai mult gustos decat aspectuos, ca să
nu mai zic de sănătos.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !