Reţeta săptămânii: Tort onomastic cu cremă de alune

Reţeta săptămânii: Tort onomastic cu cremă de alune
Te interesează de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

Ingrediente blat:

6 ouă,

125 gr zahăr,

1/2 baton vanilie,

2 batoane ciocolată rasă,

100 gr migdale curăţate şi măcinate,

2 linguri pesmet fin

Ingrediente crema:

150 gr alune măcinate,

150 gr zahăr pisat cu vanilie,

1 pahar frişcă

Ingrediente glazură:

170 gr zahăr

250 ml apă

2 1/2 batoane ciocolată

Mod de preparare:

Prepararea blatului

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până devin ca o cremă. Adăugăm ciocolata rasă, migdalele măcinate, pesmetul şi la urmă albuşurile spumă. Punem compoziţia într-o formă de tort tapetată cu unt şi făină. Când este gata se taie în două şi se umple cu cremă de alune, migdale sau nuci.

Prepararea cremei

Pentru cremă, se freacă bine alunele cu zahărul şi se adaugă frişca. Deasupra si pe margini, tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata.

Prepararea glazurii

Pentru glazura se fierbe zahărul cu apă până siropul se leagă foarte bine, apoi se amestecă repede cu ciocolata frecată şi încălzită în cuptor, dupa care se glaseaza repede tortul.

Mod de servire:

Poftă bună!

Alte reţete pe care vi le recomandăm

Ciocolată de casă

Plăcintă cu mere



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor