Reţeta saptămânii: Tort de post

Reţeta saptămânii: Tort de post
Ingrediente reţetă: BLAT DE CACAO (este de fapt o negresă fără dulceaţă şi fără nuci): 1 cană zahăr, 1 cană ulei, 1 cană apă, 1 plic praf de copt sau amoniac, esenţe de care vreţi, cacao, făină cât cuprinde să fie aluatul moicaluţ;

BLAT DE MERE: tot pentru 2 foi
în 2 tăvi, dacă faceţi într-o
tava, iese mai gros şi-l puteţi felia: 150 gr
zahăr, 400 ml apă, 100 ml ulei, 50-100 gr nuci
măcinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac pentru
creştere, făină cât cuprinde.


 

CREMA DE CARAMEL: o cana cu
zahar, 500 ml apă, 5 linguri pline cu
făină, jumătate pachet margarină,
cacao, esenţă de rom


 

CREMA DE PIERSICI: 1400 ml
suc de piersici, 3 plicuri de budincă, eu am avut
2 de vanilie şi una caramel, 9 linguri pline cu
zahăr, 4 linguri de Gustin, eu nu am pus şi
mi-a parut rău,1 pachet cu margarină


Mod de preparare (timp estimat: 4 h, complexitate: mare)


 

BLATUL DE CACAO:
1. Se amestecă într-un
castron apa cu uleiul şi zahărul
până la topirea acestuia.

2. Apoi se adaugă făina, cacaoa,
esenţele şi amoniacul

3. Se tapetează tava, în cazul meu
tăvile, se dă la cuptor la foc potrivit
până trece testul scobitorii

BLATUL DE MERE:

1. Se pune zahărul la caramelizat într-o
cratiţă…şi se amestecă

2. Se adaugă apă fierbinte, aveţi
grijă la pasul asta, că ies aburi
fierbinţi şi vă puteţi
accidenta

3. Când apa caramelizată s-a răcit se
adaugă merele şi nuca macinată.

4. Apoi făina, amidonul şi esenţa de
care vreţi.

5. Trebuie să iasă un aluat destul de gros,
pe care l-am pus, iar în 2 tăvi, iar la
cuptor, iar cu scobitoarea…şi tot
aşa.

CREMA DE CARAMEL:

1. Se caramelizează zahărul

2. Se adaugă cele 5 linguri cu făină
şi se amestecă bine de tot

3. Peste compoziţia aceasta se adaugă apa
fierbinte, iar atenţie la procedeu, şi se
dă pe foc mic.

4. Se lasă la răcit, după care se
adaugă margarina cubuleţe, cacaoa,
aromele

CREMA DE PIERSICI:

1. Se pune la fiert sucul cu budinca, amidonul şi
zahărul

2. Când compoziţia s-a răcit,
adăugăm margarina cubuleţe

MONTAREA TORTULUI:
1. blat de cacao insiropat

2. crema de piersici

3. blat de mere, însiropat cu sirop de rom,
normal

4. crema caramel


Poftă bună!

Reteta propusa pe forum de alina-lili

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !