Reţeta săptămânii: Tartă franţuzească cu mere

Reţeta săptămânii: Tartă franţuzească cu mere
Ingrediente reţetă: Pentru o formă cu dimensiunea de 28 cm: 75g unt-margarină moale, 150g zahăr, 1 pachet zahăr vanilinat, 1 vârf de sare, 4 ouă, 100 g făină, 50g Speisestärke- Amidon pentru prăjituri, 1linguriţă cu praf de copt, circa 750g mere foarte zemoase (soiul Cox Orange sau Boskop), 200-250 g smântână groasă (sau iaurt bătut gros), 1 lingură zahăr pudră pentru ornat, 1linguriţă cu vârf scorţişoara.

 Mod de preparare (timp estimat: 1 h, 20 min,
complexitate: redusă)



  1. Margarina cu 100g zahăr (atenţie nu
    150g.), zahărul vanilat, sarea se
    amestecă şi se adaugă treptat 2
    ouă


  2. Se amestecă până nu se mai
    simte cu degetul zahărul


  3. Făina cu amidonul şi praful de copt
    se amestecă şi se adaugă
    uşor se omogenizează cu o
    paletă; coca are consistenţă ca
    o cremă


  4. Se încălzeşte cuptorul la 180
    grade (cuptor cu microunde, la gaz cred ca 3)


  5. Merele se curăţă de coajă
    şi se taie în felii mai subţiri
    care se aşează de jur imprejur
    în formă pe care am uns-o şi
    unde am pus aluatul


  6. Se dă la cuptor pe al doilea rând
    numărat de jos, timp de 35 minute;
    în acest timp se amestecă
    smântâna cu zahărul rămas
    cele 50g şi 2 ouă plus o
    linguriţă plină cu
    scorţişoară


  7. Cine nu preferă scorţişoara
    merge şi fără


  8. După prima etapă de copt cele 35
    minute se toarnă compoziţia din
    smântână şi se mai
    dă încă odată la cuptor
    pentru un timp de 25 minute


  9. Dupa ce s-a răcit se presară cu
    zahăr pudră.



Poftă bună!

Reteta propusa de Camila pe www.culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !