Reţeta săptămânii: Pâine de casă

5Comentarii
Reţeta săptămânii: Pâine de casă
Te interesează de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente:

500 g făină de secară

apă

1 mână de făină normală

1 kg de făina specială pentru paine

sare

Mod de preparare:

Luni, într-un castron, amestecaţi 500 g făină de secară organică şi suficientă apă, astfel încât să faceţi un aluat moale. Lăsaţi-I în aer liber pentru 1 ora, apoi aduceţi-l înăuntru, într-un loc cald, şi acoperiţi-l cu folie transparentă. Marţi, va începe să se umfle cu aer. Miercuri, aluatul va continua să se umfle şi se va colora uşor în gri. Când prinde culoare amestecaţi în el o mână de făină şi puţină apă, suficient cât să obţineţi aceeaşi consistenţă a amestecului ca în ziua de luni. Trebuie ţinut acoperit. Joi, se lasă la dospit. Vineri după-amiaza: aţi obţinut un amestec ce miroase a malţ, ca pentru bere, de culoare cenuşie, plin de drojdii naturale şi cu multă personalitate. Veţi face pâinea amestecând toată această maia cu 1 kg de făină specială pentru pâine, apoi adăugând suficientă apă cât să rezulte un aluat ferm, uşor manevrabil, care nu se lipeşte. Frământaţi-I timp de 5 minute bune. Daţi-i forma si puneţi-l într-un vas sau într-o formă de copt, după care acoperiţi-l cu un şervet de bucătărie presărat cu făină. Lăsaţi-I aşa 14 ore.

Mod de servire:

Poftă bună!

Alte reţete pe care vi le recomandăm

Placinta de dovleac

Prajituri de post



5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor