Reţeta saptămânii: Fursecuri arăbeşti

Reţeta saptămânii: Fursecuri arăbeşti
Ingrediente reţetă: Ingredientele pentru aluat: 1 ou întreg, 1 galbenuş, 1 lingură apă, 120 ml ulei, 120 gr zahăr, 0,5 linguriţă rasă – praf de copt, vanilie (pun câte o picătura de concentrat), 300 gr făină. Pentru “finisaj”: 1 borcănel de gem de caise (eu folosesc gem fără zahăr sau cu procent de zahaăr scăzut), 150-200 gr fulgi nucă de cocos.

 Mod de preparare (timp estimat: 1 h,
complexitate: medie)


1. Se amestecă ouăle cu lingura de apă,
se adaugă zahărul şi stropul de vanilie
şi se bate totul foarte bine. În timp ce
mixerul merge, adăugăm uleiul şi mixam
totul bine.

2. Adăugăm făina amestecată cu
praful de copt..

3. Aluatul obţinut trebuie să nu fie lichid
dar nici tare, însă suficient ca să-l
putem modela.

4. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat
se formează biluţe de aproximativ 3 cm
diametru şi se aşează la
distanţă pe hârtia de copt
întrucât fursecurile cresc la
coacere.

5. Aici se poate vedea că aluatul nu este foarte
tare deoarece iniţial pe tavă am pus
biluţe, care în scurt timp s-au aplatizat un
pic.

6. Le coacem în cuptor preîncălzit la
170-180 grade Celsius, prima tavă 6 minute, a doua
tavă – 5 minute.

7. Aşa arătau în cuptor după 4
minute (vezi fotografie)

8. Fursecurile nu trebuie să fie rumenite, au
culoare palidă şi sunt puţin
crăpate.

9. Se pot scoate din tavă dupa 3 minute şi
se lasă să se răcească bine

10. Pentru “finisare” vom încălzi
puţin gemul de caise şi eventual vom baga
puţin mixerul batz – ca să
sfărâmăm eventualele bucăţele
de fructe

11. Fursecurile reci le vom da prima dată prin
gem, iar apoi prin nuca de cocos.

12. Aici sunt gata de a fi puse puţin la
păstrare. De ce? Pentru că se servesc dupa
câteva ore (5-8 ore) când de la gem – se
vor îmuia, vor deveni pufoase şi vor avea un
gust divin


Poftă bună!

Reteta propusa pe forum www.culinar.ro de seima



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !