Reţeta săptămânii: Turnuleţe cu frăguţe şi iaurt

Reţeta săptămânii:  Turnuleţe cu frăguţe şi iaurt

Ingrediente reţetă: 150 gr biscuiţi, 100 gr unt topit, 250 gr frăguţe, 350 gr iaurt de fructe, 200 ml frişcă, 1 plic gelatină ( 10 gr), 2 linguri zahăr.

Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate:
medie)


Baza: biscuiţii se zdrobesc bine şi se
amestecă cu unt topit, se întind pe fundul
unei forme de tort şi se dau la frigider să
se întărească. Se decupează
cercuri cu diametrul de 4-5 cm

Iaurtul, frăguţele se împart în
două. Din frişcă se iau 3 linguri
şi se pun deoparte. Gelatina se dizolvă
în puţină apă rece, apoi se pune
în puţin lichid fierbinte şi se
împarte în 2.

Prima culoare:

Jumătate din iaurt se amestecă cu
jumătate din frăguţe zdrobite cu
furculiţa, 1 lingură de zahăr, 1/2 din
gelatină şi 1/2 din frişcă.

A 2-a culoare:

Se procedează la fel ca şi la prima cu
diferenţa că frăguţele se pun
întregi

A 3-a culoare, frişca simplă amestecată
cu puţin întăritor.

Se pune în jurul unui cerc de biscuiţi o
formă de plastic sau tabla apoi se pune cu
linguriţa pe rând din fiecare culoare. Se
dă la frigider 3-4 ore. Se ia jos folia şi se
ornează cu frăguţe.


Reţeta Turnulete cu fragute si
iaurt
a fost propusă de amalia
aa


Discută mai multe despre această
reţetă pe forum culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !