Reţeta săptămânii: Tarta cu maracuia

1Comentariu
Reţeta săptămânii:  Tarta cu maracuia
Ingrediente reţetă: Aluat: 90 g făină; 4 ouă; 120 g zahăr; 90 g unt moale, dar nu cald; 30 g cocos răzuit; 1 linguriţă rasă de praf de copt; 500 ml suc de fructul pasiunii; zahăr după gust; 1 lingură gem de culoare galbenă. Ornament: frişcă; 1 zahăr vaniliat; fructe; gelatină.

 Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate:
redusă)



a) Aluat:

1. Mixăm ouăle cu zahărul
până devine o spumă.

2. Turnăm untul moale/topit, dar nu cald, peste
amestecul de ouă.

3. Mixăm mai departe.

4. Făina o amestecăm cu cocos şi praf de
copt, apoi adăugăm câte o lingură
la amestecul de ouă.

5. Ungem o tavă de tarta cu unt şi o
tapetăm cu făină.

6. Turnăm aluatul în tavă şi
dăm în cuptorul preîncalzit la
170°C.

7. După ce băgăm tava, coborâm
temperatura la 160°C, timp de 25 minute.

8. Lăsăm la răcit pe un
grătar.

9. Pensulăm mijlocul tartei cu gem fierbinte. Lăsăm la
răcit / uscat.

9. După răcirea completă,
repartizăm tarta pe platoul care va fi
servită.


b) Umplutura:

1. Fierbem 200 ml din sucul de fructul pasiunii la foc
uşor, timp de 2 minute împreună cu gelatina.

2. Sucul rece, îl amestecăm cu zahăr
după gust până nu se mai simt
cristalele de zahăr.

3. Sucul cu gelatina îl adăugăm la
sucul rece şi amestecăm.

4. Lăsăm vreo 10 minute la racorit
complet.

5. Turnăm în adâncitura tartei şi
o lăsăm la închegat.

(Păstrăm vreo 2-3 linguri de suc
deoparte)


c) Decorare:

1. Se poate decora cu fructe.

2. Pentru a avea un luciu frumos, pensulaţi
fructele cu sucul gelatinat.(cele 2-3 linguri puse
deoparte)

3. Batem frişca cu zahărul vanilat.

4. Decorăm după plac.



Poftă bună!


Sperăm să vă placă!

Reteta propusa de MAYA pe www.culinar.ro



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor