Reţeta săptămânii: Tartă cu caise şi cremă de marţipan

Te interesează retete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente reţetă:

Aluat fraged: 200 g făină, 100 g unt la temperatura camerei, 50 g zahăr pudră, 1 ou, 1 vârf de cuţit de sare, 1 vârf de cuţit praf de copt (în acest caz praful de copt se pune pentru a frăgezi aluatul, nu pentru a-l face să crească), coajă de lămâie
Crema şi umplutura: 100 g pastămarţipan, 3 ouă, 250 g smântână, 120 g unt, 2 linguri de făină, 1 vârf de cuţit sare (dacăsimtiţi nevoia încă 1-2 linguri zahăr, marţipanul meu a fost destul de dulce şi nu am mai pus zăhar), 1 kg caise tăiateîn jumătateşi curăţate de sâmburi.

Mod de preparare (timp estimat: 50 min, complexitate: redusa)

Pentru a pregăti blatul tartei, frecaţiîntr-un vas untul moale cu zahărul pudră, apoi adăugaţifăina amestecată cu un vârf de cuţit de praf de copt şi amestecaţi bine pânăobţineţi o compoziţie de consistenţa pesmetului ( praful de copt trebuie să fie puţin, rolul lui în acest caz nu este de a face aluatul să crească, ci de a-l face mai fraged). Adăugaţi apoi oul şi coaja de lămâieşi amestecaţi doar atâtcât să se formeze o bilă de aluat.
Puneţi aluatul într-o pungăşi lăsaţi-l la frigider 15-30 minute. Apoi se întinde o foaie în tava de tartă, se împunge baza cu furculiţa, se acoperă cu folie de aluminiu sau hârtie de copt, se aşează o greutate (boabe de orez sau fasole) şi se coace la 190 gr. timp de 20 minute.

Între timp se prepară crema.

Untul se topeşte, sau pentru mai multă aromă se prăjeştepână se maroneşteuşorşi are o aroma de nuci coapte.
Marţipanul se freacă bine cu 2 linguri de apă, să devină o pastă moale, apoi se adaugăouăleşi se bate bine compoziţia.
Se adaugăfăinaşi sarea, apoi smântânaşi la urma untul.
Compoziţia se toarnă în carcasa de aluat şi se pun apoi caisele. Eu am pus douărânduri de caise, suprapuse. Se dă la cuptor, la 180 grade, încă 20-25 minute, până ce crema se încheagă bine. Se serveşte rece, eventual acompaniată de frişcă sau îngheţată de vanilie.

Poftă bună!

ReţetaTarta cu caise si crema de martipana fost propusă de KikenHana de pe forum culinar.ro.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase