Reţeta săptămânii: Plăcintă cu dovleac

Reţeta săptămânii:  Plăcintă cu dovleac
Te interesează retete culinare de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi? Aducem în casa ta prin intermediul culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente reţetă:

 

1.5 kg umplutură dovleac, 1 pahar mare de zahăr, 2 pliculeţezahăr vanilat, foi aluat .

Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)

1. Dovleacul l-am tăiat, l-am curăţat de coajăşi după aia l-am băgat la robot să-l răzuiască. Am obţinut 1 kilogram jumate aproximativ de umplutură de dovleac.
2. Am pus totul într-o cratiţă mai largă, de teflon, pe foc, şi am pus 1 pahar mare de zahărşi 2 pliculeţe de zahăr vanilat (am gustat să nu fie excesiv de dulce). Se tine pe foc, amestecând mai tot timpul , până se înmoaie dovleacul.
3. Între timp, am pregătit aluatul, foile ( reţeta de foi a lui Carmen găsiţiaici ).
4. După ce s-a înmuiat dovleacul pe foc, îl punem să se scurgă de zeamă , apoi îl punem peste foaie, îl nivelăm, îl pieptănăm , să fie acelaşi nivel în tavă.
5. Se bagă plăcinta in cuptor la 175 de grade pentru maxim 30 min. După ce-am scos-o din cuptor.

Mod de servire: se pudrează cu zahăr

Poftă bună!

ReţetaPlăcinta cu dovleaca fost propusă de Pocahontas pe forum culinar.ro

Altăreţetă cu dovleac găsiţi aici: Prajitura cu dovleac



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !