Reţeta săptămânii: Deliciu sfărâmicios cu fructe de pădure

Reţeta săptămânii:  Deliciu sfărâmicios cu fructe de pădure
Te interesează reţete de sezon şi nu le găseşti? Vrei să înveţi să găteşti şi să impresionezi?Aducem în casa ta prin intermediul www.culinar.ro reţete rapide, indicaţii şi imagini utile. Te aşteptăm!

Ingrediente reţetă:


450g fructe de pădure, 260g zahăr alb
granulat, 6 linguri apă

Aluat sfărâmicios:270g fâină
albă pentru prăjituri, 20g amidon de porumb,
1/4 linguriţă sare, 226g unt nesărat,
70g zahăr brun, 1 linguriţă
esenţă de vanilie.


Mod de preparare (timp estimat: 30 min, complexitate:
medie)


Se pun fructele, zahărul şi apa,
într-un recipient pe aragaz.

Se fierb la foc mic, timp de 30 min, până
când compoziţia capătă aspectul
unui sirop gros sau a unei dulceţi.

Se ia de pe foc şi se răceşte.

Se pun într-un castron făina, amidonul,
sarea, untul tăiat bucaţi mici, zahărul
brun şi vanilia.

Se frământă până
rezultă un aluat omogen şi care nu se mai
lipeşte de mâini.

Se înfăşoară în folie de
plastic şi la frigider cu el pentru o
jumătate de oră.

Se dă drumul la cuptor. Se scoate aluatul din
frigider.

Se unge cu unt forma de copt şi se tapetează
cu hârtie de copt.

Se împarte aluatul : 2/3 din aluat se
întinde în tavă, având
grijă să fie ridicat şi pe margini vreo
1.2 cm.

Se pune umplutura de fructe de pădure şi se
întinde uniform.

Aluatul care a rămas se sfărâmă cu
degetele deasupra prăjiturii având
grijă să se pună aluat peste tot.

Se apasă delicat, atât cât să
facă o aderenţă cu umplutura.

Se coace în cuptorul încălzit, timp de
30 min (sau până se aureşte deasupra)
la 190 grade.

Se pudrează cu zahăr tos.


Reţeta Deliciu sfaramicios cu fructe de padure
a fost propusă de chris81


Discută mai multe despre această
reţetă pe forum
culinar.ro



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !