Reteta pentru primavara!

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Reteta pentru primavara!
La trecerea dintre anotimpuri, avem o așa numită perioadă de post, în cultura creștină a poporului nostru. Și, cum nimic nu este întâmplător, nici aceste perioade ”nu-s așezate la întâmplare!” Trecerea spre noul anotimp presupune o adaptare la un nou tip de vreme și de hrană, odată cu schimbările din natură, din mediul înconjurător. Schimbăm hainele, papucii și felul de hrană din dieta zilnică! Multe sunt de trăit și de făcut în postul creștin, noi astăzi nu vorbim decât de festinul culinar adus de această perioadă, de tranziția către primăvară.

Mersul pe jos, o nevoie de încărcare cu energie, cu soare, o nevoie de vitamina D atât de necesară organismului ieșit din iarnă. Să lăsăm soarele să ne atingă, să stăm zilnic 20 minute expuși luminii directe a soarelui, iată prima notă din rețeta de primăvară!

Plimbați-vă prin piețe, alegeți tot ce-i verde, aceasta-i vremea primelor surse de vitalitate din natură. Spanac, leurdă, ștevie, măcriș, urzici, păpădie – toate să fie în meniul zilei, negreșit! Clorofila și proprietățile ei miraculoase pentru organism mă îndreptățesc a spune că, nu-i perioadă mai bună de-nflorit, atât în jurul nostru, cât și în sistemul nostru imunitar!

Cea mai bună perioadă pentru detoxifierea organismului, după alimentația mai grea și mai densă a iernii, primăvara vine cu o invitație la hrana crudă, vie, hrană eliberatoare de staze și blocaje limfatice. Pornim cura de sucuri, măcar câte o zi pe săptămână să nu avem decât sucuri proaspete sau doar mâncare crudă și sucuri. Cea mai simplă metodă de detoxifiere a organismului…acesta este!

Când e vremea de slăbit? Primăvara, negreșit! Avem piețele pline de crudități și suntem în perioada de post. Nicicând parcă nu avem mai multă energie și putere în a ne porni către un nou stil de dietă, către o mare schimbare. Primăvara putem înflori și noi, odată cu natura înconjurătoare.

Voie bună și dorință de viață, acestea sunt ingredientele ce ne fac primăvara și viața mai frumoasă!

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor