Reteta pentru buna dispozitie!

De Lavinia Bratu
Reactualizat la:
Reteta pentru buna dispozitie!
Îți lipsesc zilele lungi de vară? Acest gând ar putea să-ți dea o stare mai apăsată, mai lipsită de culoare. Pierzi din entuziasmul lucrului bine făcut, pierzi din cheful de face ceva, se instalează o apatie… Evident, poți da vina pe vremea de afară! Poate prima zăpadă te va ajuta să depășești starea, iar până atunci îți propun să depășești aceste faze de „insuficientă veselie” prin câteva acțiuni super eficiente și parcă la fix venite în acestă perioadă de an.

Împotriva „manifestărilor rare de fericire, precum și pentru a combate fazele lipsite de chef de viață și insuficientă veselie,” am câteva recomandări terapeutice:

  • telefoane cât mai dese la prieteni vechi, poate pe care nu i-ai mai auzit demult, acum este momentul reconectării cu ei;
  • telefoane cât mai dese familiei, vezi ce mai fac, cum petrec în aceste vremuri. Atenție, nu intra în polemici despre politică sau creșterea prețurilor… Dacă -i găsești în această stare, lasă-i, revii mai târziu!
  • vizitele scurte și nu neapărat anunțate celor apropiați, cei despre care știți că pur și simplu se bucură să vă vadă, fără să fie deranjați de faptul că nu ați anunțat înainte. Bucuria lor, când vă revăd în pragul casei, va fi cea mai bună doză de încărcare cu stare de bine. Încercați, este uimitor!
  • porții dese și egale de râs, alternate cu discuții vesele alături de colegii de serviciu. Nu poți cu ei? Caută acele anturaje care-ți dau posibilitatea să te relaxezi astfel, cu doze de zâmbete dese și cu multă veselie!
  • zilnic ai nevoie de mișcare, într-un fel sau altul. Plimbă-te și redescoperă parcurile din oraș, vezi cum arată și pe vremea aceasta. Vei fi încântat să descoperi cu totul altceva decât știai, de astă vară;
  • doze bune de optimism luate din cărți alese, din documentare interesante sau din multele informații excelente din domeniul motivațional. Caută și află de unde poți să te încarci cu optimism!
  • atunci când te simți stresat, ai avut o zi obositoare la muncă, neapărat ai nevoie să schimbi starea înainte de a intra în casă. Eliberează-te, iar cel mai bun sfat în acest sens este fie să te întâlnești cu cineva drag, fie să te plimbi ascultând în căști muzica ta preferată, fie mergi la piscina din apropierea casei, să faci câteva bazine și, poate și o saună eliberatoare. Dacă ai copii, o joacă cu aceștia te va redresa din orice întristare!

Este vremea introspecțiilor personale, este vremea așezărilor interioare, unii dintre noi ducem mai apăsați aceste vremuri. Important este să nu uiți că ai la îndemână multe opțiuni care te pot ajuta să depășești orice moment, atâta timp cât cauți să ai o stare de bine, indiferent de greutățile zilei sau de anotimp.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor