Retarus, compania IT care are grijă ca datele să fie transmise în siguranță, deschide filiala din Timișoara

Reactualizat la:
Retarus, compania IT care are grijă ca datele să fie transmise în siguranță, deschide filiala din Timișoara
© foto: Retarus
ADVERTORIAL. Compania germană de IT Retarus a deschis o nouă filială, în Timișoara, după mulți ani de colaborare cu firma Ametras din urbea de pe Bega. Firma de IT asigură „transportul” și siguranța datelor dintre utilizator și diferite firme. Practic, veghează ca „drumul” datelor trimise, de exemplu printr-un e-mail, să fie unul lin și fără „peripeții”, iar acestea să ajungă acolo unde trebuie.

Retarus, compania cu sediul central în München, s-a extins în România, la Timișoara. Retarus are 340 de angajați în întreaga lume și 15 filiale. Cea de-a 15-a este la Timișoara, una cu 11 angajați, echipă care va crește pe zi ce trece. Practic, după mulți ani de colaborare cu un partener din Timișoara – Ametras, cei 11 angajați se mută la noua filială Retarus. Compania IT Retarus își va deschide oficial biroul din România în 1 decembrie.

„Această locație în Timișoara este foarte importantă pentru noi, pentru a oferi clienților din toată lumea servicii rapide și de încredere pentru soluții EDI. Retarus este la Timișoara o companie care oferă angajaților șansa de a-și dezvolta o carieră la nivel local și internațional, la companiile «surori». Suntem încântați să putem recruta angajați bine pregătiți, calificați și loiali aici, în Timișoara. Suntem mândri că putem oferi și joburi part-time în România, permițând angajaților să petreacă timp cu familia. Apropo, nu am venit în Timișoara doar să creștem”, a spus Martin Hager, fondator și director al Retarus.

La evenimentul de joi, de inaugurare a filialei Retarus, au participat reprezentanții celor două companii – Retarus și Ametras angajații din Timișoara, dar și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și consulul german din urbea de pe Bega, Ralf Krautkrämer.

„Noi transportăm informația. E-mail, SMS, fax, orice transmite utilizatorul noi transportăm în siguranță. Dacă scrii un e-mail companiei de asigurări, atunci noi îl protejăm împotriva virușilor și acesta ajunge acolo unde trebuie”, a spus Sebastian Raum, director de operațiuni globale și audit intern la Retarus.

Este a 15-a filială, Retarus fiind prezentă în 10 țări.

Ce face Retarus? Ajută companiile să comunice eficient din 1992. Retarus, cu 15 filiale pe patru continente, are grijă ca un volum mare de date să fie transmise în siguranță, indiferent de căile de comunicare, interfață, aplicații și device-uri.

Pe serviciile Retarus se bazează 75 la sută din companiile cotate cu indicele bursier al pieței germane de capital DAX 30, jumătate din companiile cotate la EURO STOXX 50 și 20 de procente din companiile cotate cu indicele Dow Jones. Printre clienții de „cursă lungă” ai Retarus se numără Adidas și Bayer.

Regulament de plasare a anunturilor