Respectul primariei pentru pietoni si biciclisti, exemplul Bd. Mihai Viteazu

De Roxana Deaconescu
19Comentarii
Respectul primariei pentru pietoni si biciclisti, exemplul Bd. Mihai Viteazu
© foto: Tion
Carosabilul este ca-n palmă, trotuarele la fel, deși nu pe tot bulevardul, însă spațiile verzi au fost lăsate de izbeliște. Mai mult, marți noapte au fost tăiate cablurile aeriene și lăsate în voia sorții, peste arbuști sau chiar pe trotuare, pietonii fiind nevoiți să le ocolească. Muncitorii contractați de primărie au uitat și de pista pentru bicicliști care ar fi trebuit amenajată pe o bucată din trotuar, lângă Mecanică.

Șantierul de pe Bd. Mihai Viteazu încă nu este gata complet, deși a fost deschis de la începutul lunii iunie. Suntem la sfârșit de septembrie, iar muncitorii tot n-au terminat treaba.

Ar mai fi de lucru la spațiile verzi, pentru că între trotuare și carosabil este doar pământ, dar cei de la Horticultura au primit ordin să facă frumos zona Mărăști, așa că au lăsat totul baltă și și-au concentrat toate forțele acolo. Aceasta cu toate că șantierul propriu-zis de pe Mihai Viteazu a fost închis înainte de cel din Mărăști.

„Terminăm aici în Mărăști și începem și acolo. Pe Mihai Viteazu băgăm pământ, înspre Politehnică am băgat pe mijloc și urmează partea cealaltă. Apoi vom semăna gazon și săptămâna viitoare pe mijloc vom pune niște forme de tuia danica, acelea rotunde. Ni s-a suprapus cu sensul giratoriu, cu scuarul de la statuie și vrem să finalizăm aici prima dată”, ne-a declarat Andrei Drăgilă, directorul Horticultura.

Trotuarele au fost refăcute doar de la Bd. Victor Babeș până la Vasile Pârvan, respectiv de la str. Virgil Onițiu până la Splaiul Tudor Vladimirescu. Pe partea cu Facultatea de Mecanică, muncitorii SDM au uitat să deseneze pe trotuar pista de biciclete, așa că bicicliștii care vin din Bălcescu spre centru trebuie să intre pe carosabil, de la intersecția Mihai Viteazu cu Victor Babeș, ca să circule legal.

Mai mult, în ultimele două zile peisajul de pe Mihai Viteazu este dezolant. După ce angajații Societății de Transport Public au tăiat cablurile aeriene, la ordinul specialiștilor Direcției Edilitare din primărie, acestea au rămas pe pământul dintre trotuare și carosabil, în unele locuri ocupând chiar și trotuarele. Joi, mai mulți muncitori lucrau la o groapă de toată frumusețea pe prima bandă, pe sensul de mers înspre Bălcescu.

Articole pe aceeași temă:

FOTO: Tion.ro
Se lucrează în continuare pe Bd. Mihai Viteazu, șantier deschis încă de la începutul lunii iunie, adică de mai bine de două luni și jumătate. Drumarii de la SDM refac trotuarele de pe partea cu Politehnica și, deși marcajele au fost făcute încă din weekend, până marți dimineață nu a fost redeschisă ...
Au trecut două luni de când muncitorii de la Societatea de Drumuri Municipale au început să lucreze pe Bd. Mihai Viteazu, pentru modernizarea trotuarelor și a pistelor de biciclete și înlocuirea covorului asfaltic. S-a lucrat de multe ori în dorul lelii. Iată însă că două luni de șantier pentru un b...19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor