Reprezentanţii FC Timişoara au venit după bani la primar

3Comentarii
Reprezentanţii FC Timişoara au venit după bani la primar
Noul director general al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, s-a deplasat luni la Primăria Timişoara, pentru a discuta cu primarul Gheorghe Ciuhandu despre finanţarea clubului timişorean de fotbal, despre sumele restante pe care le au de achitat autorităţile locale şi prelungirea contractului de asociere.

FC Timişoara primeşte 9 milioane de lei pe an de la bugetul local, conform contractului de asociere încheiat cu administraţia locală. Pentru anul 2009, clubul mai are de primit 2,7 milioane de lei, spun reprezentanţii municipalităţii. Cât despre prelungirea contractului de asociere până în 2012, o propunere care a venit din partea patronului Marian Iancu, acest proiect a fost amânat în repetate rânduri până acum.

„Am discutat cu domnul primar, fireşte, vizavi de contractul existent, de aceea sumă pe care o avem de primit. Până la sfârşitul lunii februarie ne va fi achitată, eşalonat, suma pe care o avem de primit. Este un pas, pentru că şi noi înţelegem că municipiul are destul de multe cheltuieli de făcut, în acelaşi timp domnul primar a înţeles că Poli reprezintă brandul numărul unu al Timişului şi nu numai. Am discutat şi varianta de prelungire a contractului şi urmează, în luna februarie, când va fi şedinţa de consiliu local, să se supună spre aprobare şi această prelungire de contract”, a declarat Gheorghe Chivorchian, după întâlnirea cu primarul. În ceea ce priveşte relaţiile tensionate dintre autorităţile locale şi Marian Iancu, care a acuzat administraţia locală că nu sprijină suficient clubul, ba chiar a vorbit despre nesimţire, Chivorchian a explicat că „şi într-o căsnicie mai sunt dicuţii pe un ton ridicat sau mai puţin ridicat, important este ca atunci când sunt într-un mariaj sau într-un parteneriat, ambele părţi să poată să onoreze ceea ce a fost stipulat”.

Oficialii primăriei spun că discuţiile au fost pe un ton relaxat, că cei de la FC Timişoara au venit cu rugăminţi, şi vor face tot posibilul pentru a achita suma restantă în următoarele luni.

„Avem o restanţă de anul trecut, de 2,7 milioane de lei, nu am avut bani să le dăm, lichidităţi, şi scopul vizitei a fost să ne roage să stingem această datorie până la jumătatea lunii martie. Domnul primar le-a promis că banii vor fi alocaţi până atunci”, a declarat Violeta Mihalache, şefa Direcţiei Comunicare din cadrul municipalităţii. Ea a mai precizat că bugetul pe 2010 va fi supus spre aprobare, în plenul Consiliului Local Timişoara, în februarie, iar aleşii vor decide apoi, prin vot, asupra prelungirii contractului de asociere cu Poli.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor