Reprezentantii CJ Timis scot la licitatie spatii din Bastion. Tarifele au fost reduse aproape la jumatate

De Adrian Panduru
Reprezentantii CJ Timis scot la licitatie spatii din Bastion. Tarifele au fost reduse aproape la jumatate
© Foto: arhivă
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș scot din nou la închiriat spații din Bastionul Theresia. Administrația județeană organizează o licitație publică deschisă cu strigare pentru închirierea acestor spații, cu prețul de pornire aproape la jumătate față de precedentele licitații.

Prețul de închiriere de la care va porni licitația, în funcție de spațiu, este între 36,23 lei și 36,57/mp/lună, fără TVA, iar cel pentru utilizarea terenului aferent frontului spațiilor, de la 87,4 lei/mp/lună, tot fără TVA.

Consiliul Județean Timiș a încercat închirierea spațiilor din Bastion încă din anul 2017, dar, probabil, prețurile au fost considerate prea mari și majoritatea locațiilor scoase „la mezat” a rămas goală. Acum, însă, printr-o nouă hotărâre a CJ Timiș, prețul de pornire a licitației pentru chirii a fost redus.

În 2017, prețurile de pornire au fost stabilite, în urma unui raport de evaluare, între 66,06 și 68,52 lei pe metru pătrat, lunar, fără TVA, la care se adăuga tariful pentru utilizarea terenului aferent frontului – 128 lei/mp/lună, plus TVA. După o primă licitație a fost atribuit doar un spațiu. Au mai urmat încă două licitații, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum, prețurile au fost reduse aproape la jumătate.

În luna mai a anului 2018 sunt scoase la licitație spații care pot avea ca destinație activități tip restaurant, bar și alte activități de servire a băuturilor, creație și interpretare artistică, informații și comunicații, intermedieri financiare și asigurări, tranzacții imobiliare, activități profesionale, științifice și tehnice, cu excepția activităților veterinare, activități de servicii administrative și activități de servicii suport.

„Am luat decizia de a organiza, cât mai rapid, licitația pentru închirierea spațiilor pe care Consiliul Județean Timiș le are disponibile la Bastion. După reabilitare prin fonduri europene, Bastionul Theresia oferă spații amenajate care pot fi închiriate conform legii pentru derularea de activități în domeniul turistic, cultural, de agrement și nu numai”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Sunt disponibile următoarele spații:

Corp A – spațiul A 5 – 222,09 mp + 57 mp teren aferent frontului

Corp A – spațiul A 6 – 211,65 mp + 54 mp teren aferent frontului

Corp B+C – spațiul B-C 7+1 – 379,27 mp + 168 mp teren aferent frontului

Corp C – spațiul C 6 – 384, 77 mp

Licitația va avea loc în data de 24 mai 2018, la ora 10:00, la sediul Palatului Administrativ, Bd. Revoluţiei din 1989, nr. 17 (Camera 310, et.3). Caietul de sarcini poate fi achiziționat la Camera 225, et. 2, iar înscrierea la licitaţie se poate face în perioada 8 mai – 23 mai 2018 inclusiv, între orele 9:00-14:00.

Spațiile pot fi vizitate de luni până vineri, între orele 10:00-13:00.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor