Renovarea Castelului Huniade costă 50 de milioane de lei

Renovarea Castelului Huniade costă 50 de milioane de lei
Demarează proiectul de reabilitare a Castelului Huniade din Timişoara. Consiliul Judeţean Timiş va solicita alocarea, din fonduri europene, a peste 50 de milioane de lei pentru refacerea clădirii care în prezent găzduieşte Muzeul Banatului.

În urma verificărilor întreprinse de specialişti s-a constatat că pereţii clădirii se tasează inegal şi constant, iar pilonii de stejar care sprijineau fundaţia au putrezit. Totodată, latura de nord-vest a clădirii şi bolţile sunt traversate de fisuri foarte mari, se spune în raportul de finanţare a investiţiei. În aceste condiţii, pentru rezolvarea situaţiei şi pentru punerea în valoare a Castelului, va fi lansată o cerere de finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de interventie 5.1. – Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe. Pe acest tip de finanţări se acordă între 1,7 şi 85 de milioane de lei, contribuţia proprie a solicitantului fiind de minim 2% din costul eligibil al proiectului.

Valoarea totală a devizului general al lucrării ar urma să fie de 50,2 milioane de lei, inclusiv TVA, din care 42,8 milioane de lei valoarea construcţiilor montaj. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar suprafaţa totală afectată de lucrări va fi de 12.833 de metri pătraţi. În plus, se doreşte amplasarea a 50 de camere video de supraveghere şi 120 de aparate de aer condiţionat. Proiectul mai include un lift şi şapte rampe special destinate persoanelor cu handicap. Valoarea totală a cheltuielilor eligibile ar urma să fie de 42 de milioane de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor