Sala de consiliu a Primariei Timisoara intra in lucrari – reamenajare de 100.000 de euro

De Alina Strugariu​
Reactualizat la:
3Comentarii
Sala de consiliu a Primariei Timisoara intra in lucrari – reamenajare de 100.000 de euro
© TION: Sala de consiliu a Primariei Timisoara intra in lucrari – reamenajare de 100.000 de euro
O investiţie aprobată încă de la începutul anului de aleşii locali ai Timişoarei este cea de reamenajare a sălii de consiliu a primăriei. De săptămâna viitoare încep în sfârşit lucrările. Până în toamnă, sala ar urma să fie complet transformată, după lucrări de peste 100.000 de euro. Aleşii îşi vor ţine şedinţele la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul pe perioada şantierului.

Oficialii Primăriei Timişoara au explicat, la începutul anului, că ar vrea ca sala de consiliu să nu mai fie folosită doar pentru şedinţele aleşilor şi întâlniri cu cetăţenii ori cu personalul instituţiei, ci să devină una multifuncţională, care să poate găzdui diverse evenimente.

„Vor fi cu totul altfel amplasate mesele, în careu, în partea din mijloc, pentru cei ce participă la ședințe, și în stânga și în dreapta vor putea sta cei ce asistă la ședințe. Va scădea astfel distanța dintre actorii principali ai ședințelor și cei ce asistă (…) Se vor putea organiza recepții și alte evenimente. Va fi pusă în valoare și ca frumusețe, pentru că este o sală cu potențial, dar, din păcate, a fost încărcată cu acele structuri metalice. Vor dispărea toate și se va face și o simetrie. Va fi frumoasă”, explica primarul Nicolae Robu.

În bugetul pe anul 2015 a fost prevăzută suma de aproximativ 550.000 de lei pentru reamenajarea sălii de consiliu a Primăriei Timişoara, plus încă 16.500 de lei pentru întocmirea documentaţiilor necesare.

În primăvară, în martie, consilierii locali au aprobat documentaţiile necesare în vederea realizării investiţiei. Lucrările erau estimate atunci la aproape 530.000 de lei (TVA inclus).
Cum au mai justificat reprezentanții municipalităţii necesitatea de a investi peste 100.000 de euro în reamenajarea sălii de consiliu a instituției? Au spus că în trecut s-au oficiat căsătorii acolo, ceea ce a dus la un trafic intens, uzarea mobilierului şi a pardoselii – asta se întâmpla până prin anul 2006 -, sala nu este corespunzător iluminată, iar ornamentele de pe pereţi… s-ar putea degrada dacă nu se intervine.

Lucrările la sala de consiliu vor începe în sfârşit de săptămâna viitoare, anunţă oficialii primăriei.

„Vrem să terminăm până în 15 septembrie. Asta vrem noi, deși termenul de finalizare a lucrărilor e mai lung. Termenul oficial este de 5 luni, aş vrea să fie gata în 2 luni. Va fi demontată structura metalică și vor dispărea podiumurile pe care sunt acum mesele consilierilor. Acestea vor fi așezate față în față, cam la mijlocul sălii de consiliu. În cele două extreme vor fi amplasate locurile pentru cei care asistă la dezbateri. Lucrările cuprind schimbarea instalaţiei electrice, reparaţii la geamuri, tot ce înseamnă podea, pereţi, sistem de sonorizare, iluminat, o altă rearanjare. Va fi pe crem, cei de la Monumente ne-au mai schimbat din proiect… Corpurile de iluminat intră, dar s-a renunţat la varianta candelabrelor, vom avea ceva aplice, mobilierul nu este cuprins. Lucrarea va fi realizată de SC Stareto SRL. Au fost cinci oferte depuse, am mers pe cel mai mic preţ”, ne-a declarat city-managerul Sorin Drăgoi.

Valoarea lucrărilor este de 402.000 lei fără TVA, potrivit acestuia, adică peste 110.000 de euro cu TVA.

Pe durata șantierului, până în toamnă, şedinţele de consiliu local se vor desfășura la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Alte articole pe aceeași temă:

Aproape 130.000 de euro pentru a reface sala de consiliu a Primariei Timisoara

Cum va arata sala de consiliu a Primariei Timisoara dupa investitia de 100.000 de euro

Sala de consiliu a Primariei Timisoara a avut de suferit… in urma casatoriilor

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor