Renii de la Zoo Timişoara învaţă să tragă la sanie

18Comentarii
Renii de la Zoo Timişoara învaţă să tragă la sanie
Fac “antrenamente” de la ora 7 şi jumătate, o dată la două zile, iar în curând vor fi înhămaţi. Vorbim despre doi dintre renii de la Grădina Zoologică din Timişoara, care au intrat într-un program intensiv de dresaj, pentru a-l putea aduce pe… Moş Crăciun, cu sania, în Piaţa Victoriei.

Pentru că iarna trecută au fost extrem de agitaţi, doi dintre cei cinci reni de la Grădina Zoologică sunt învăţaţi de îngrijitori cum să se comporte “în lume”, să nu fie speriaţi atunci când cei mici vor năvăli buluc la ei. “Antrenamentele” pentru marele moment, când renii ar trebui să tragă sania lui Moş Crăciun şi să plimbe, măcar puţin, copiii, prin centrul urbei, în preajma Crăciunului, au început acum aproape o lună. Deocamdată, îngrijitorii îi plimbă, dis-de-dimineaţa, pe aleile de la Zoo. Renii, un mascul şi o femelă, “botezaţi” de presă Romiţă şi Kiki, urmează un program în trei paşi, explică Mihăiţă Afrenie, şeful Serviciului public de administrare a Grădinii Zoologice şi a Parcului Botanic: “Prima etapă a fost să se obişnuiască cu îngrijitorii şi să meargă pe alei, a doua etapă este să se obişnuiască şi cu vizitatorii, de aceea îi vom scoate şi după-masă, iar în a treia etapă trebuie să fie obişnuiţi să tragă sania cu care vine Moş Crăciun, care îi va plimba, sperăm, pe copii. De săptămâna viitoare vor fi puşi la sanie. Oamenii trebuie să înţeleagă că renii sunt totuşi animale sălbatice, nu pot fi dresate atât de uşor…”, spune Afrenie.
Renii sunt… aşa cum trebuie!

Renii au fost cumpăraţi de primărie anul trecut, contra sumei de 2.500 de euro fiecare. Cum atunci nu aveau coarne şi erau cam lipsiţi de vlagă, iniţiativa municipalităţii a stârnit unele critici: “Anul acesta, renii vor fi prezenţi în piaţă. Unii au confundat renul cu elanul, anul trecut. Poveştile cu Moş Crăciun sunt cu reni, iar renii noştri sunt exact aşa cum ar trebui să fie, au exact dimensiunile pe care trebuie să le aibă un astfel de animal…”, a precizat acum viceprimarul Adrian Orza. Rămâne de văzut dacă vor face progrese cu sania… În cazul contrar, renii vor putea fi doar admiraţi în centru.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor