Reguli pentru comerţul de sărbătoare

Reguli pentru comerţul de sărbătoare
Direcţia Urbanism din cadrul Primăriei Timisoara a întocmit un regulament pentru comerţul din centrul oraşului ce se va derula cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Construcţiile sezoniere în care se vor comercializa produse specifice sărbătorilor de iarnă vor fi amplasate în Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii.

Fiecare comerciant va trebui să obţină Acordul de amplasare de la Serviciul Urbanism. Regulamentul stabileşte şi orarul de funcţionare, zilnic între orele 8 şi 22.

Căsuţele de lemn vor putea fi instalate în perioada 3 decembrie – 8 ianuarie, iar comercianţii care vând beţişoare de Moş Nicolae o pot face între 3 şi 7 decembrie. Se vor putea comercializa gablonţuri, ornamente de Crăciun, tablouri, jucării, baloane, accesorii îmbrăcăminte şi se interzice comercializarea casetelor audio şi a CD-urilor.

Comercializanţii au obligaţia de a încheia un contract cu o firmă de salubrizare şi de a respecta liniştea şi ordinea publică.

 „În cazul în care se va constata nerespectarea acestui regulament cât şi a legislaţiei în vigoare se va anula Acordul de amplasare şi se va elibera amplasamentul de pe domeniul public”, a precizat viceprimarul Dorel Borza .




Regulament de plasare a anunturilor