Regizorul Ioan Ieremia intra in greva foamei in balconul Operei din Timisoara

7Comentarii
Regizorul Ioan Ieremia intra in greva foamei in balconul Operei din Timisoara
După 40 de ani petrecuţi în Teatrul Naţional din Timişoara, fostul regizor Ioan Ieremia a anunţat că va intra în greva foamei, în balconul Operei, de miercuri, deoarece, susţine el, nu a fost lăsat să regizeze un ultim spectacol care să marcheze ieşirea sa onorabilă de pe scenă.

Ieremia afirmă că directoarea Teatrului Naţional Timişoara (TNT), Ada Hausvater, l-a „pensionat”, în 2005, la două luni după ce a preluat această funcţie şi că de cinci ani încearcă să obţină o audienţă la aceasta pentru a-i comunica intenţia sa de a organiza un ultim spectacol, însă nu este primit.

„Am fost scos la pensie acum cinci ani. Am cerut audienţă la directoarea teatrului, nu mi-a acordat. Eu nu sunt un regizor care să merg la directori să propun. Am învăţat să fiu invitat. Am pretins şi pretind să mi se ofere prilejul să ies onorabil din instituţia pe care zic eu am slujit-o şi condus-o ca regizor. Am cerut acest lucru şi prin protestul pe care l-am transmis acum două luni conducerii şi la care nu am primit răspuns”, a declarat Ieremia.

El susţine că, dacă lucrurile nu se vor îndrepta, va intra în greva foamei, miercuri dimineaţa, protestul său urmând să aibă loc chiar în balconul Operei. Regizorul susţine că a înştiinţat Primăria Timişoara, Prefectura Timiş şi DSP despre protestul său, iar acest lucru îi dă dreptul să ocupe balconul Operei.

În replică, conducerea TNT susţine că nu a primit nicio înştiinţare de la Ioan Ieremia privind intenţiile sale de a organiza acest spectacol. Pe de altă parte, conducerea Teatrului Naţional din Timişoara susţine că regizorul s-a pensionat în 1998,deoarece ajunsese la limita de vârstă. Din 2001 a revenit în activitate în calitate de consultant artistic al teatrului, dar a demisionat în 2006.

„Din 01.10. 2005 până în prezent, la secretariatul TNT nu a fost înregistrată nici o cerere a lui Ioan Ieremia cu privire la solicitarea de a realiza un spectacol şi nu a fost depus în acest sens nici un proiect în scris, pe e-mail, pe fax sau în orice altă formă de comunicare cunoscută. Din punctul de vedere al Teatrului Naţional Timişoara şi al conducerii acestuia, nu există nici un „scandal”, deoarece acestui conflict îi lipseşte unul dintre cei doi poli”, se susţine într-un comunicat de presă transmis de conducerea TNT.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor