Regiunea Vest a ramas mult in urma la capitolul utilitati

6Comentarii
Regiunea Vest a ramas mult in urma la capitolul utilitati
Deşi zona de vest a României e considerată ca fiind una dezvoltată, stă încă destul de prost când vine vorba de dotarea cu apă şi canalizare. Un studiu comparativ, întocmit de Direcţia Regională de Statistică Timiş, referitor la situaţia existentă în Regiunea Vest din România şi Regiunea Del-Alfold din Ungaria, arată că românii stau mult mai rău decât ungurii în ceea ce priveşte utilităţile de bază.

Diferenţa este una semnificativă la toate categoriile. Regiunea maghiară, care are în componenţă judeţele Csongrad, Bekes şi Bacs Kiskun, a ajuns la un grad de acoperire de 100% în ceea ce priveşte dotarea cu instalaţii de alimentare cu gaze naturale şi apă potabilă.

În Regiunea Vest, judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara, gradul de dotare a localităţilor cu reţele de distribuţie a gazelor naturale este puţin peste 20% şi în jur de 70% la categoria apă potabilă. Ambele regiuni stau mai slab la acoperirea cu canalizare. Diferenţe există şi aici, desigur tot în favoarea vecinilor noştri. Astfel, regiunea maghiară depăşeşte 40% din acoperirea localităţilor cu instalaţii de canalizare, în timp ce Regiunea Vest de abia ajunge la 30%, potrivit datelor culese de Direcţia de Statistică. Interesant este că judeţul românesc cu cea mai extinsă reţea de canalizare este Hunedoara, unde aproape de 40% din locuinţe au acces la acest serviciu. Chiar şi aşa, este sub cel mai dezvoltat judeţ maghiar, Bacs Kiskun, care are puţin peste 40%. Hunedorenii stau cel mai bine şi la reţelele de gaz, în timp ce Aradul ocupă primul loc la capitolul alimentare cu apă, urmat la mică distanţă de Timiş. Trebuie spus că cele trei judeţe din Ungaria au un grad de dotare maxim atât la apă potabilă cât şi la gaz metan.

M. Hoster6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor