Regiunea Vest a devenit exemplu de bune practici pentru moldoveni

Regiunea Vest a devenit exemplu de bune practici pentru moldoveni
Mai mulţi reprezentanţi ai agenţiilor de dezvoltare regională din Republica Moldova s-au aflat în perioada 22 – 25 septembrie 2010 la Timişoara, pentru a studia experienţa Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest în domeniul managementului fondurilor europene.

Oaspeţii au primit informaţii referitoare la programul Phare Coeziune Economică şi Socială şi a Fondului European de Dezvoltare Regională. De asemenea, au fost vizitate locaţii în care au fost implementate proiecte de succes în domenii cum ar fi infrastructură de transport, mediu social şi mediu economic.

Delegaţia moldovenească a fost condusă  de Veaceslav Gututui, viceministru al Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova şi a fost compusă din 11 reprezentanţi ai Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională, ai Consiliilor pentru Dezvoltare Regională şi ai Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale. În plus, au fost realizate vizite la proiectele aflate în desfăşurare în judeţele Timiş şi Arad în o multitudine de domenii, de la infrastructura rutieră la reabilitarea unor monumente importante la proiecte sociale, cum ar fi: reabilitarea şi revitalizarea Cetăţii Timişoara – Bastionul, căminul de bătrâni de la Jimbolia sau şoseaua de centură a oraşului  Buziaş. Vizita delegaţiei din Republica Moldova a avut loc în contextul în care Regiunea Vest din România a fost aleasă ca exemplu de bune practici pentru dezvoltarea regională cu ajutorul fondurilor de preaderare şi post-aderare.

Taguri: , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !