Regim de avarie la gradinitele din Lugoj

Funcţionarea aproape în regim de avarie a grădiniţelor din oraş constituie la această oră, în opinia edilului şef, o consecinţă a „ unei obligaţii neonorate a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş” şi a unor probleme de management.

“În ultimele luni au fost blocate 14 posturi de personal nedidactic din gradiniţe (administratori, îngrijitori, bucătărese, fochişti), fapt care îngreunează asigurarea condiţiilor optime pentru copii”, a precizat primarul Francisc Boldea. Cinci dintre posturile blocate sunt la Gradiniţa PP4, alte trei la Gradiniţa PP5, trei posturi la Gradiniţa PP2, un post la Gradiniţa PP1, respectiv două posturi la Gradiniţa PP3. La acestea se adaugă două concedii medicale, ceea ce creează o situaţie foarte gravă, prin imposibilitatea asigurării condiţiilor igienico-sanitare necesare desfăşurării actului educativ.

În paralel, se constată tendinţa de desprindere a unor grădiniţe din Centrul Financiar de la Gradiniţa PP5. “Cele două gradiniţe din Tapia şi Măguri au trecut la Centrul Financiar de la Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu”, în timp ce gradiniţele PP6 şi PN 10 s-au afiliat Centrului Financiar de la Şcoala Generală “Eftimie Murgu”. Ca urmare a managementului defectuos de la Gradiniţa PP5, şi alte gradiniţe şi-au exprimat dorinţa de a părăsi acest Centru Financiar. Prin urmare, pentru a sprijini această obligaţie neonorata a Inspectoratului Şcolar Judeţean, în perioada următoare voi avea o întâlnire cu toate directoarele de gradiniţe, respectiv cu directorii şi contabilii Centrelor Financiare. Sper că vom găsi soluţia potrivită, pe care de fapt trebuia să o găsească Inspectoratul Şcolar”, a subliniat şeful executivului local.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !