Regele asfaltului din Banat sustine ca este executat la comanda lui Gheorghe Seculici

De A.S.
2Comentarii
Regele asfaltului din Banat sustine ca este executat la comanda lui Gheorghe Seculici
După mai multe scandaluri legate de modul în care a câştigat licitaţii pentru lucrări pe bani publici în Timiş şi Arad, omul de afaceri Georgică Cornu a organizat luni o conferinţă de presă pentru a prezenta situaţia contractelor pe care le derulează firmele sale în cele două judeţe. Cornu l-a numit pe primarul Timişoarei „baron local”.

Omul de afaceri a vorbit şi despre relaţiile pe care le are cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, cu preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, dar şi despre conflictele cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

„Regele asfaltului din Banat”, după cum este supranumit Cornu, spune că este executat public. „În ultimul timp asistăm tot mai mult la execuţii publice ale oamenilor de afaceri, oameni politici etc. (…) Am observat că în ultimul timp există un interes pentru persoana mea şi firmele din grupul pe care îl conduc”, afirmă Cornu.

El a prezentat o situaţie a licitaţiilor organizate de primăriile Timişoara şi Arad, respectiv consiliile judeţene Timiş şi Arad, în perioada 2010-2012, la care a participat grupul de firme pe care îl patronează. Cornu spune că „în esenţă”, în perioada 2010-2012, firmele sale au participat la 53 de licitaţii la Primaria şi Consiliul Judeţean Arad, din care au câştigat nouă. „Consider că cele nouă licitaţii erau inaccesibile firmelor concurente care au licitat, datorită complexităţii proiectelor”, a precizat omul de afaceri. Cornu a afirmat că în aceeaşi perioadă a participat la 11 licitaţii în Timişoara, din care compania sa a reuşit să câştige doar două.

„Proiectul de reabilitare a Pieţei Iosefin ne-a fost atribuit după patru contestaţii la CNSC şi trei plangeri la Curtea de Apel. Acesta este nivelul la care primarul Gheorghe Ciuhandu a adus Timişoara. De fapt cred că cel mai mare baron local este chiar primarul Gheorghe Ciuhandu, cu cea mai mare firmă privată pe care o deţine, Primăria Timişoara”, a mai declarat omul de afaceri.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara, care au acuzat în urmă cu câteva luni societatea condusă de Cornu de falsificarea unor documente depuse la Primăria Arad cu ştampila şi semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu, au refuzat să comenteze afirmaţiile omului de faceri. „Nu avem nimic de comentat, este treaba organelor de anchetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii timişorene, Flavius Boncea.

La ultima şi cea mai importantă licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Timiş, pentru concesionarea serviciului de operare a deponeului de la Ghizela, societatea Confort a participat în asociere cu o companie din Austria. Cornu susţine că au venit cu cel mai mic preţ şi conform caietului de sarcini au obţinut 100 de puncte, dar licitaţia a fost blocată, fiind contestată în instanţă.

În ceea ce priveşte documentele ridicate de DNA de la Primăria şi Consiliul Judeţean Arad, Cornu spune că se bucură că sunt verificate licitaţiile, dar afirmă că în spatele acestor controale se află Gheorghe Seculici.

„Cred că aceste acţiuni sunt făcute la comanda şi la cererea domnului Seculici Gheorghe, patron şi director general la S.C. Proiect Arad, preşedinte PDL al judeţului Arad. (…) Se pare că domnia nu a putut trece peste evenimentul de acum câţiva ani, când am reuşit să iau pachetul majoritar de acţiuni de la CONAR în concurenţă directă cu domnia sa. (…) Este deja cunoscută lupta pe care domnul Seculici o duce în interiorul organizaţiei PDL Arad, pentru a candida la funcţia de preşedinte al CJA. (…) Oamenii din anturajul lui Seculici spun că acesta intenţionează acum să candideze la CJA din partea USL, mai precis doreşte să se înscrie în PSD”, mai afirmă Cornu.

Omul de afaceri a venit şi cu unele precizări legate de averea pe care o deţine, despre miliardele pe care se spune că le-ar avea în conturi. „Oamenii de afaceri care lucrează serios nu dorm pe bani. Banii noştri sunt în afaceri, în investiţii. Într-adevar patrimoniul companiei Izometal Confort depăşeşte 100-150 de milioane de euro. Însă creditele pe care grupul de firme le are depăşesc aceste sume de bani. Deci despre ce bani vorbim? Nu am fost şi nu sunt o persoană care trăieşte în huzureală. Până acum patru ani am locuit într-un apartament cu trei camere, împreună cu soţia şi cei doi copii. De patru ani locuiesc într-o casă care este ipotecată la bancă (…) Adevăraţii miliardari trebuie căutaţi printre reprezentanţii statului…”, a conchis Georgică Cornu.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor