Regal handbalistic la Olimpia

Tradiţionalul turneu dotat cu trofeul Carpaţi va începe vineri în oraşul nostru.La ediţia din acest an participă patru echipe: Olanda, Turcia, Italia şi România.

Olanda are în lot câţiva jucători care evoluează în Germania, aceştia având cele mai multe selecţii la echipa reprezentativă. Turcia este cunoscută deja pentru handbaliştii români. Jucătorii din naţionala semilunei au mai fost prezenţi şi anul trecut la turneul de la Sala Olimpia.

Unii dintre ei provin de la Beşiktaş Istanbul, fostă adversară a lui Dinamo în cupele europene. Italia a făcut progrese enorme în ultimii 5 ani, reuşind de două ori, chiar calificări ale echipelor de club în grupele Ligii Campionilor.

De altfel echipele din Trieste şi Conversano dau şi cei mai mulţi jucători la echipa naţională: câte 4 echipieri de la fiecare grupare îmbracă tricourile reprezentativei. România este principala favorită a comnpetiţiei, chiar dacă la acest turneu se bazează doar pe jucătorii din campionatul intern. Antrenorii Râşniţă şi Munteanu au chemat 18 jucători, în principal de la Constanţa şi Dinamo, dar şi de la alte echipe aflate până la locul 5 în Liga Naţională.

Turneul se va disputa pe durata a trei zile, după sistemul fiecare cu fiecare.
Regulament de plasare a anunturilor