Reforma Codului de Procedură Penală

Reforma Codului de Procedură Penală
BUCUREŞTI – Ministerul Justiţiei a organizat – împreună cu Academia de Drept European de la Trier – un seminar internaţional pe tema “Reforma Codului de Procedură Penală”.

Seminarul a reunit experţi internaţionali de marcă în domeniul dreptului penal cu membri ai comisiei care elaborează proiectul Noului Cod de Procedură Penală, pentru a găsi împreună cele mai potrivite soluţii de reglementare în legea română a două noi instituţii: acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi arestul la domiciliu.
Noul Cod de Procedură Penală îşi va păstra caracterul predominant continental european, dar va presupune multe elemente care îşi au originea în procedura anglo-saxonă, respectiv cea de tip adversial, dar într-o manieră care să le adapteze corespunzător la conceptul legislativ românesc.
Scopul Noului Cod de Procedură Penală este acela de a menţine toate soluţiile bune din actualul cod, fiind însă necesar să se introducă o serie de soluţii noi care se concentrează în esenţă pe facilitarea unui proces de decizie rapid şi eficient într-o cauză penală. Se va acorda, în acelaşi timp, respectul cuvenit drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale inculpatului, inclusiv drepturilor celorlalţi subiecţi ai procedurii penale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !