Rectorul UVT: Noile probe de admitere nu presupun niciun efort suplimentar din partea candidatilor

De T. Ex.
Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest
Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest
Senatul Universităţii de Vest Timişoara a aprobat săptămâna trecută modificarea modului de admitere în cadrul faculăţilor din componenţă. Astfel, admiterea pe bază de dosar a fost înlocuită cu probe de admitere, care constau, în funcție de facultate, fie într-un interviu, fie într-un eseu. Potrivit rectorului UVT, noile probe nu presupun efort suplimentar din partea candidaților, care trebuie să se concentreze pentru a obține note mari la examenul de Bacalaureat.

“Probele de admitere la UVT, care diferă în funcţie de forma de învăţământ, de domeniul de studiu ales sau de specializare, nu presupun niciun efort suplimentar din partea candidaţilor. Singura lor grijă, ca şi pană acum, va fi aceea de a obține un rezultat cât mai bun la examenul de bacalaureat. Detalii despre probele de admitere, pentru fiecare facultate şi specializare în parte, pot fi accesate pe site-ul special dedicat admiterii, la adresa www.uvt.ro. Probele şi testele introduse au rolul de a mări încrederea candidaţilor în forţele proprii, de a le întări şi confirma faptul că  au luat o decizie corectă, alegând UVT ca universitatea în care se vor desăvârşi profesional”, spune rectorul instituției de învățământ, Marilen Pirtea.

Potrivit acestuia, astfel universitatea “s-a adaptat modului şi felului de viaţă al tinerilor care nu mai doresc să <<tocească>>, nu mai agreează examene scrise bazate pe memorare. Formele de admitere (interviu, eseu motivaţional, test cognitiv, etc.) reprezintă forme moderne de evaluare şi sunt adaptate la modul de viaţă dezinvolt al tinerilor”.

Hotărârea de a modifica sistemul de admitere a fost luată săptămâna trecută, în Senatul Universității. În acest moment în cadrul consorţiului Universitaria, doar Universitatea Babeş Bolyai mai este introdusă o procedură similară.

Universitatea de Vest Timisoara schimba modul de admitere la facultate0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor