Rectorul de la Poli: topul universităţilor nu este relevant!

4Comentarii
Rectorul de la Poli: topul universităţilor nu este relevant!
Rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Nicolae Robu, consideră că topul universităţilor, realizat recent de compania germană Kienbaum Management Consultants, în colaborare cu revista Capital, nu este relevant, pentru că în acest clasament se compară… „mere cu pere”.

Pentru realizarea studiului „University Ranking” au fost intervievate 395 de persoane din cadrul unor companii naţionale şi internaţionale şi 3.131 de absolvenţi de facultate. Aprecierea asupra facultăţilor s-a bazat pe mai multe criterii: educaţia teoretică, orientarea practică, competenţele lingvistice şi experienţa internaţională.

În topul general al universităţilor, Politehnica din Timişoara s-a clasat pe locul 16 din 27, iar Universitatea de Vest pe 14.

Rectorul Politehnicii timişorene consideră că acest clasament trebuia făcut pe specializări, şi nu la modul general: „Fiecare este bun la ceva, este absurd să pui în acelaşi clasament universităţi de artă, universităţi de sport, de arhitectură, de medicină, de agronomie, cu universităţi tehnice… Toată lumea se apucă să facă în domeniul acesta universitar clasamente. A face un clasament este o muncă de foarte mare răspundere. Datele pe baza cărora se întocmeşte clasamentul trebuie să fie validate, asumate de cineva, şi nu aşa – dau telefon la nu ştiu ce angajator, întreb pe cine se nimereşte ce părere are despre absolvenţii X sau Y, acord un punctaj, după care fac un clasament”, a declarat Nicolae Robu.

A fost realizat şi un clasament al universităţilor cu profil tehnic, în care se vorbeşte despre cât de mult apreciază companiile calităţile Universităţii Politehnica din Timişoara. Curios este că în topul propriu-zis al universităţilor cu profil tehnic pe primul loc apare… Universitatea de Vest. „Noi n-am avea motive de nemulţumire, pentru că Politehnica este pe primul loc între universităţile tehnice, din text rezultă acest lucru, chiar dacă acolo este o eroare de tipar. În mod normal nu se compară mere cu pere. Nu consider că este relevant ceea ce a făcut revista Capital, ştiu foarte bine ce înseamnă Rankingul universitar…”, a adăugat Robu.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor