Recruţii din marina britanică, bătuţi de superiori

Scandal de proporţii în marina regală britanică. Ministerul apărării de la Londra a deschis o anchetă după ce presa a descoperit o înregistrare video cu tineri recruţi, maltrataţi de superiori.

Soldaţii făceau parte dintr-un comando, iar la antrenamente erau obligaţi să lupte cu mâinile goale, iar uneori erau bătuţi până cădeau la pământ inconştienţi. Un oficial guvernamental a precizat că acuzaţiile sunt analizate cu seriozitate şi că marina britanică nu tolerează hărţuirea şi abuzurile.

Inregistrarea cu soldaţii bătuţi, obţinută de săptămânalul News of The World, a fost difuzată de toate posturile de televiziune din Marea Britanie. Abuzurile au avut loc într-o cazarmă a marinei militare de lângă Plymouth, în sud-vestul Angliei. Pe casetă apar 40 de militari din trupele de comando, toţi dezbrăcaţi, care asistă la un ritual de iniţiere a 12 tineri recruţi.

 Aceştia sunt şi ei tot în pielea goală. 10 sunt aşezaţi în cerc, iar doi în mijloc. Sunt puşi să se bată cu pumnii, iar când unul dintre ei refuză să îşi lovească tovarăşii de arme este bătut cu brutalitate de un superior. Acesta este singurul personaj îmbrăcat de pe casetă. Ofiţerul îl loveşte cu picioarele pe tânărul soldat până când cade inconştient la pământ. Ministerul britanic al apărării a anunţat că de acest caz se ocupă Biroul de anchete speciale.

 Potrivit tabloidului News of The World, imaginile au fost filmate cu camera ascunsă de un membru al comandoului, în mai, la încheierea celor opt luni de pregătiri pentru recruţi.
Regulament de plasare a anunturilor