Record de cerşetori!

1Comentariu
Cerşetori
Cerşetori
TIMIŞOARA - O problemă socială… şi de imagine – vagabonzii. Au venit din toate colţurile ţării, la Timişoara, să ceară un bănuţ pe străzi. Sunt voiajorii fără adăpost. Mai pleacă, mai vin, în funcţie de anotimp şi felul în care autorităţile locale îşi fac treaba.

Specialiştii Poliţiei Timiş spun că în ultimele zile, de când s-a încălzit vremea, au înregistrat un număr record de persoane fără adăpost care au invadat Timişoara. Sunt peste 200, astfel că devin potenţiale victime… sau posibili infractori. Se plâng că stau pe stradă, pentru că nu găsesc locuri de muncă, deşi ei nici măcar nu se înregistrează la oficiul forţelor de muncă. Ori, în cele mai multe cazuri nici măcar nu au acte. Este motivul pentru care autorităţile încearcă doar să controleze fenomenul. Dar nu prea le iese.

„Nu putem să le îngrădim dreptul la liberă circulaţie. Îi identificăm, le luăm amprentele, după care le dăm drumu. Asta pentru că, cei care rămân în toiul iernii în oraş, dorm prin parcuri sau canale şi îi găsim fără suflare. Cheltuielile criminalistice ulterioare sunt mult mai mari. În rest, de pe străzi sunt luaţi de Poliţia Comunitară”, a afirmat comisarul-şef Şerban Pittner, de la IPJ Timiş. El a arătat că mulţi copii vagabonzi sunt luaţi de pe stradă şi duşi în centrele de minori. „Nu stau acolo. Fug imediat.

În conceptul lor, strada le oferă mai mult – libertatea de mişcare. Deşi, spre exemplu la căminul Rudolf Walter, condiţiile sunt mai mult decât bune”, a încheiat Pittner. Alarmant este că autorităţile nu au nicio soluţie viabilă. Mai mult, programul intitulat „Din nou acasă”, derulat în urmă cu doi ani, a fost un eşec total. Pe lângă banii aruncaţi pe geam, marea acţiune nu a avut finalitate.

Poliţiştii au avut chiar surpriza să-i conducă pe copii în judeţele lor de origine, însă la întoarcere, chiar pe peronul gării din Timişoara îi reîntâlneau. Ajungeau înapoi …înaintea escortei!
Sabin Cercel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor