Recomandari de la E.ON pentru sezonul rece

Recomandari de la E.ON pentru sezonul rece
Improvizaţiile, utilizarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaz şi necurăţarea coşurilor de evacuare a gazelor arse continuă să fie principalele cauze ale producerii unor evenimente grave. Numai anul trecut, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 75 au avut de suferit în urma unor explozii sau intoxicaţii cu monoxid de carbon. Tocmai de aceea, compania E.ON a emis o serie de recomandări pentru consumatori, pentru ca aceştia să se poată proteja în sezonul rece.

Odată cu punerea în funcţiune a aparatelor şi instalaţiilor de încălzire alimentate cu gaz creşte pericolul producerii unor accidente sau a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, în urma folosirii necorespunzătoare a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale, respectiv a efectuării unor modificări neautorizate ale acestora. În anul 2009, potrivit reprezentanţilor E.ON, în aria de competenţă a companiei au avut loc 46 de explozii sau incendii datorate în cea mai mare parte folosirii incorecte a aparatelor de utilizare alimentate cu gaze naturale sau a improvizaţiilor efectuate la aceste instalaţii. În urma acestor evenimente 26 de persoane au avut de suferit iar două persoane au decedat. Totodată, s-a înregistrat un număr de 39 de cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon având drept cauză principală lipsa tirajului la coşurile de evacuare a gazelor arse. Consecinţele au fost grave, aceste evenimente soldându-se cu 49 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon şi cu 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa.

Pentru prevenirea evenimentelor grave, consumatorii trebuie să respecte cu stricteţe câteva reguli privind utilizarea instalaţiilor de gaze naturale. Astfel, reprezentanţii companiei îi sfătuiesc pe consumatori să nu doarmă cu focul deschis sau în încăperi cu aparate de utilizare neracordate la coşul de fum. De asemenea, consumatorii nu trebuie să lase focul nesupravegheat la arzătoarele neautomatizate, să folosească aparate de utilizare care nu sunt etanşe sau nu au tiraj sau improvizaţii la instalaţiile de utilizare. Nu în ultimul rând, consumatorii mai sunt sfătuiţi să asigure o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă, precum şi să verifice şi cureţe coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an (o dată obligatoriu înaintea începerii sezonului rece).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor