Rechinul cu picioare, o nouă descoperire

Rechini
Rechini
Un rechin care îşi foloseşte înotătoarele pe post de picioare şi o mulţime de peştişori cameleon pe care nu i-a mai văzut nimeni până acum. Asta au descoperit câţiva cercetători în largul insulei Noua Guinee din Pacificul de Vest.

Naturaliştii spun că au descoperit un adevărat tezaur. Aceştia au descoperit zeci de noi specii. Însă, descoperirea cea mai surprinzătoare a fost micul rechin care a învăţat să meargă pe înotătoarele din faţă. Oamenii de ştiinţă au fost uimiţi. Au găsit, la scurt timp, o a doua specie de rechin. “Nu găseşti în fiecare zi o nouă specie de rechin. Noi am găsit două specii şi suntem extrem de încântaţi.”, au spus cercetătorii.

Rechinii descoperiţi sunt de talie mică, şi au cam un metru lungime. Aceştia trăiesc în crăpăturile recifurilor şi ies doar noaptea ca să caute pradă, precum crabii, melcii şi probabil peştii mici. Dar important este că aceşti rechini, care trăiesc pe fundul mării, au înotătoare lungi pe care le folosesc pentru a merge.

Echipa de cercetători a descoperit nu mai puţin de 52 de specii noi. Au fost identificate, de asemenea, câteva noi specii de peşti care au capacitatea de a-şi schimba culoarea, probabil pentru a atrage femelele. Cercetătorii consideră că regiunea din largul insulei Noua Guinee deţine cea mai mare varietate de specii din Pacificul de Vest. Zona este însă ameninţată de pescuitul cu explozivi, practicat în zonă, şi de eventuala deschidere a unor exploatări petroliere.
Regulament de plasare a anunturilor