Recensamantul agricol a fost finalizat in Timis

Recensamantul agricol a fost finalizat in Timis
În Timiş au fost adunate toate datele necesare pentru Recensământul General Agricol. Recenzorii angajaţi pentru completarea chestionarelor în cadrul celei mai mari anchete statistice desfăşurate în ultimii ani în România şi-au făcut treaba şi au vizitat în total 143.105 exploataţii agricole, aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice.

Primele rezultate arată că avem mai puţine bovine şi mai multe păsări şi porci. Operaţiunea de stabilire a suprafeţelor agricole şi a volumului de animale existente în gospodăriile timişene a demarat pe data de 2 decembrie 2010. Timişul a pornit mai greu recenzarea, dar pe parcurs viteza de colectare a datelor a crescut. Iată că zilele trecute a fost anunţată finalizarea procedurilor, înainte de termen, Timişul fiind fruntaş la culegerea datelor statistice.

Au fost ceva probleme la culegerea datelor, în sensul că ancheta s-a suprapus cu perioada sărbătorilor de iarnă şi a trebuit ca la unele gospodării să mergem şi de două trei ori. În general, oamenii au colaborat cu noi, nu am avut probleme în acest sens. Timişul este un judeţ mare, cu o pondere a agriculturii mare în economie. Datele au fost colectate, acum urmează verificarea acestora prin anchete de către recenzori. Aşteptăm primele date finale cam în două săptămâni”, ne-a declarat Tiberiu Lelescu, directorul Direcţiei Agricole Timiş.

În ceea ce priveşte unităţile cu personalitate juridică, în Timiş au fost completate un număr de 2.554 chestionare statistice estimate. În ceea ce priveşte gospodăriile individuale particulare, au fost completate 143.105 chestionare.

Timişul are mai puţine bovine, dar mulţi porci şi păsări

Chiar dacă rezulatele finale nu au fost cuantificate, o primă estimare se poate face, luând în considerare şi informaţiile provenite în ultimii ani din teren. „Nu cred că vor fi diferenţe mari faţă de precedentul recensământ agricol. Vor fi modificări la ceea ce ştiam deja, la efectivele de animale. La bovine numărul de capete este sigur mai mic decât la precedenta recenzare, dar ne aşteptăm la creşteri la capitolul pasări, porcine şi ovine. Problemele mari sunt la terenul agricol de cultură. Sunt suprafeţe mari de arabil care nu sunt lucrate. Aproximativ 20% din suprafaţă e în această situaţie”, ne-a mai declarat Lelescu.

M. Hoster0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor