Tinerii si bunicii din Recas descopera tainele internetului

De Corina Eva
Tinerii si bunicii din Recas descopera tainele internetului
Tinerii si bunicii din Recas descopera tainele internetului
Au vârste cuprinse între 22 şi 75 de ani, cu toţii iau parte la un curs de alfabetizare digitală desfăşurat în aceste zile la Recaş. Răbdarea și perseverența au fost cuvintele cheie atât ale formatorului cât și ale participanților.

Cursul de calculatoare organizat prin proiectul “Valoare, istorie, tradiție, împreună E-cultura” a debutat miercuri, 11 iulie, cu un joc prin care toți cei din sală au putut să se prezinte într-un mod inedit.

Participanţii au fost rugați să deseneze conturul mâinii, apoi pe fiecare deget au avut de notat câte o caracteristică proprie: degetul mare – unde se simte ”acasă”, degetul arătător o dorință foarte mare pe care doresc să și-o îndeplinească; mijlociu – așteptările în urma participării la curs; inelar – temerile legate de curs; degetul mic – experiența în folosirea calculatorului.” Rezultatul a fost interesant, am aflat lucruri frumoase despre fiecare participant, reuşind astfel să ne cunoaştem mai bine” a spus unul dintre participanţi.

Scopul cursului este acela de a reuși alfabetizarea digitală în rândul celor prezenţi prin învățarea și clarificarea beneficiilor unui calculator, crearea de documente și prezentări și nu în ultimul rând navigarea pe internet, fără de care societatea de azi nu mai poate supraviețui.

La curs participă persoane de toate vârstele, cel mai tânăr fiind de 22 de ani, iar cel mai bătrân de 75. La început a fost foarte greu, mai ales că unii dintre cursanți nu au mai folosit niciodată un calculator. Răbdarea și perseverența au fost cuvintele cheie atât ale formatorului cât și ale participanților.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Recaş.
TION.RO

Search in Recaş

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile