Printul fericit le-a adus recasenilor locul I la festivalul de teatru

De Corina Eva
Printul fericit le-a adus recasenilor locul I la festivalul de teatru
Scena Teatrului ”Traian Grozăvescu” din Lugoj le-a adus noroc elevilor de la Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Paunescu” din Recaș. Aceștia au participat la data de 9 mai la ediția a II-a a Festivalului de Teatru organizat de C.S.E.I. ”Al. Roșca”.

Piesa prezentată se numește ”Prințul Fericit” (adaptare după povestea cu același titlu scrisă de Oscar Wilde) și a fost foarte apreciată atât de public cat și de juriu, obținând cu succes premiul I. La acest concurs au mai participat elevi de la centre școlare din Lugoj, Reșița, Timișoara, Caransebeș.

Premiul pentru cel mai bun joc de scenă cu rolul ”Rândunica” a fost obținut de către elevul Petre Dudaș care i-a convins pe cei din juriu de calitățile sale de actor.

Trupa de teatru a CSEI ”C. Păunescu” a fost pregătita de profesorii din echipa de coordonare a proiectului ”Lumea prin ochii mei” realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate! finanțat de Fundația Soros România prin programul Fondul de Urgenţă. În cadrul acestui proiect va fi pregătită și o piesă de teatru comunitar, un turneu de teatru în locații din județele Timiș și Hunedoara, organizarea unui cerc de creație grafiăa, prezentarea unui număr de 80 de lucrări în cadrul unor expoziții în locații publice din Recaș și Timișoara, amenajarea unor puncte de informare cu privire la proiectele școlii și problematica elevilor cu cerințe educative speciale.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Recaş.
TION.RO

Search in Recaş

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile