Lumea prin ochii copiilor cu nevoi speciale

De alinastan
Lumea prin ochii copiilor cu nevoi speciale
În perioada 1 martie – 31 octombrie 2012, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Păunescu” din Recaş se va desfăşura proiectul „Lumea prin ochii mei”. Copiii cu nevoi speciale vor participa la cursuri de teatru comunitar şi la un cerc de creaţie grafică.

Scopul proiectului este integrarea în comunitatea locală a 40 de copii cu nevoi speciale din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”Constantin Păunescu” din Recaş prin intermediul artei (teatru comunitar şi arte vizuale).

Proiectul „Lumea prin ochii mei” este realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate! finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă.

Una din activităţi va fi înfiinţarea unei trupe de teatru comunitar care va da spectacole în judeţele Timiş şi Hunedoara. Alte activităţi constau în organizarea unui cerc de creaţie grafică, prezentarea unui număr de 80 de lucrări în cadrul unor expoziţii în locaţii publice din Recaş şi Timişoara, amenajarea unor puncte de informare cu privire la proiectele şcolii şi problematica elevilor cu cerinţe educative speciale.

Copiii cu cerinţe educative speciale au nevoie de mult sprijin din partea societăţii pentru a putea beneficia de şanse egale la dezvoltare şi educaţie. Integrarea în comunitate este prioritară iar proiectul de faţă îşi propune, cu ajutorul partenerilor – Primăria Oraşului Recaş, SPCLEP Recaş, Asociaţia Ecotopia Română, sensibilizarea societăţii cu privire la acceptarea diversităţii oamenilor şi aprecierea contribuţiei fiecăruia. Pe parcursul a 8 luni copiii, impreună cu profesori şi voluntari implicaţi, vor încerca să se facă văzuţi, auziţi, cunoscuţi prin intermediul artei lor.

Corina Eva

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

Recaş.
TION.RO

Search in Recaş

Filtrare cautari

Contacteaza-ne
Adrese utile