RATT sistează investiţiile din cauza datoriilor

23Comentarii
RATT sistează investiţiile din cauza datoriilor
Directorul Regiei Autonome de Transport Timişoara, Ioan Goia, a anunţat, marţi, că instituţia pe care o conduce va sista investiţiile pe anul 2009, din cauza datoriilor. În prag de sărbători, conducerea RATT a scos tot gunoiul de sub preş şi ameninţă foştii şefi cu plângeri penale.

Principalul vizat de plângerile actualei conduceri a RATT este fostul director, Eugen Stănescu. După ce acesta a părăsit instituţia, mai multe controale s-au „abătut” asupra Regiei, în special de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Camera de Conturi. Iar situaţia nu este deloc roz, pentru că s-au descoperit mai multe nereguli, susţine actualul director, Ioan Goia. Acesta va depune plângerea penală împotriva lui Stănescu chiar în ianuarie: „Este vorba de unele activităţi în gestiunea economico-financiară a Regiei şi unele probleme legate de activitatea Serviciului Personal. Domnul director general Stănescu, împreună cu un subaltern de-al dânsului, şi-a schimbat funcţia în data de 30 iunie, când încă mai avea un contract individual de muncă valabil, semnat cu municipalitatea. Schimbarea aceasta din funcţie a produs consecinţe juridice, în sensul de a i se acorda un alt salariu, un alt loc de muncă, fără a se aştepta, în urma concursului câştigat de către subsemnatul, semnarea contractului de muncă al subsemnatului cu primarul şi ulterior să se adreseze cu o cerere, o clauză care exista în contractul de management al dânsului – de a se adresa noii conduceri pentru a-i asigura un post pe şase luni”, a explicat Goia. „Mie îmi expira contractul în 1 iulie şi trebuia să îmi găsesc un alt loc de muncă. Conform contractului pe care îl aveam, trebuia să mi se sigure un alt loc de muncă, potrivit calificării. Eu n-am venit de pe drumuri… Am făcut o cerere, pe care a semnat-o directorul ajunct, şi am rămas inginer principal. Ulterior am fost dat afară, au zis că au făcut restructurări. Am contestat decizia în instanţă şi am câştigat”, spune fostul director al Regiei, Eugen Stănescu.

Curg datoriile
Goia susţine că, în momentul de faţă, RATT înoată în datorii, aşa că investiţiile pe 2009 vor fi sistate: „Regia nu va mai face nicio investiţie nouă, din cauza unor datorii vechi care s-au acumulat, în special către clienţii noştri furnizori, unde avem contracte neonorate, dobânzi şi penalizări de întârziere începând cu ianuarie 2007. Asta presupune o sumă importantă din bugetul nostru de venituri şi cheltuieli, care ne obligă să sistăm investiţiile noi şi să asigurăm doar partea de exploatare tehnică şi în mod special cea de achiziţie de subansambluri şi piese de schimb pentru parcul de mijloace de transport”, a declarat directorul RATT. Acesta speră ca datoriile să fie stinse până în vara lui 2009. La 1 iulie 2008, datoriile acumulate, din ianuarie 2007, către clienţii furnizori erau de 7,7 de miloane de lei, spune Goia. Paradoxal, fosta conducere a încheiat anul 2007 cu profit. „Eu, când am plecat, era profit în Regie. Nu-mi explic despre ce datorii vorbeşte domnul Goia, probabil sunt ratele la creditul pentru troleibuzele Skoda, ratele de leasing de la autoturismele şi utilajele pe care le au, plus că n-au mai majorat tarifele la bilete, dar, în schimb, a crescut numărul celor care beneficiază de gratuităţi. Nu ştiu ce-au făcut, eu când am plecat era totul în regulă…”, ne-a declarat Stănescu.

Maşini de aproape 50 de mii de euro pentru viceprimarii Timişoarei!23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor