Rata somajului din Timis pe septembrie, la acelasi nivel cu luna august

De M. Hoster
Reactualizat la:
Locurile de munca disponibile in luna septembrie au fost in numar de 2771
Locurile de munca disponibile in luna septembrie au fost in numar de 2771
Rata oficială a somajului din judeţul Timiş s-a menţinut constantă. Datele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Munca Timiş arată că la finalul lunii septembrie aceasta a fost de 1,83%, exact aceeaşi valoare care se înregistra la finalul lunii august. Numărul total al persoanelor care nu au o slujbă este de 6092, dintre care 3170 femei.

Situaţia actuală de pe piaţa timişeană a muncii nu este una extraordinară, însă vestea bună este că şomajul nu a mai scăzut. Mulţi patroni se plâng de faptul că nu mai au oameni pentru angajare. În acest moment, 3883 de persoane beneficiază de anumite indemnizaţii (3662 de 75% din salariu, iar 221 de 50%), în timp ce alte 2209 persoane nu mai obţin niciun sprijin de la stat. Greu este de înţeles de ce aceştia nu aleg să aplice pentru unul dintre cele 516 joburi oferite de AJOFM. Chiar dacă slujba nu e atractivă, poate oferi măcar o soluţie temporară.

Grupa tinerilor sub 25 de ani, care include şi elevii care nu au absolvit examenul de bacalaureat, reprezintă 15% din totalul şomerilor. Totuşi, cea mai afectată categorie continuă să rămână cea a şomerilor între 40 şi 49 de ani, care reprezintă un sfert din totalul celor aflaţi în evidenţele oficiale fără loc de munca. De asemenea, cei peste 55 de ani reprezintă 17%. Persoanele la această vârstă, rămase fără job, îşi găsesc destul de greu un nou loc de munca unde să fie acceptaţi de un patron. Ca şi studii, 55% dintre şomeri au nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, iar cei cu liceul sau şcoala postliceală finalizată 27%.

În ceea ce priveşte locurile de muncă disponibile şi anunţate oficial, acestea au fost în luna septembrie în număr de 2771. În ultima săptămână au fost prezentate 516 poziţii, există cerere pentru numeroase meserii, atât pentru cei cu studii medii sau primare, dar şi cu studii superioare. Aveţi ataşată lista locurilor de munca disponibile la sediul AJOFM.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor