Rata de penetrare a serviciilor de internet va creşte la peste 3,5 mil linii în 2010

Reactualizat la:
Rata de penetrare a serviciilor de internet va creşte la peste 3,5 mil linii în 2010
Rata de penetrare a serviciilor în bandă largă va creşte de la peste un milion de linii la peste 3,5 milioane, iar lărgimea de bandă va creşte şi va depăşi 0,5MB până în 2010, potrivit unor estimări ale Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

Astfel, dacă în 2006 existau 1,1 milioane linii la internet în bandă largă, anul acesta numărul va ajunge la 1,7 milioane, urmând ca în 2009 numărul să ajungă la 3,1 milioane de linii, iar în 2010 la 3,6 milioane, estimează Autoritatea în Comunicaţii.
Potrivit Strategei de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice pentru perioada 2007-2010, conexiunile dial-up vor dispărea cu timpul şi vor deveni o soluţie nesemnificativă pe termen mediu şi lung. În acelaşi timp, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei estimează că Romtelecom va deveni un jucător semnificativ datorită dezvoltării agresive a serviciilor DSL.
În acelaşi raport se mai arată că pe termen scurt, creşterea concurenţei va determina reducerea preţurilor, în timp ce pe termen mediu, ofertele se vor diferenţia mai degrabă în funcţie de lărgimea de bandă şi de serviciile cu valoare adăugată incluse, decât în funcţie de preţuri, ceea ce va duce la o stabilizare a veniturilor medii pe abonat. Încasările medii lunare generate de fiecare client în parte (ARPU) vor scădea în perioada 2006-2010 de la 62 lei la 38 lei/lună, se mai arată în Strategia de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice pentru perioada 2007-2010.
În acelaşi timp, creşterea semnificativă a veniturilor prognozată la nivelul segmentului va fi generată în principal de creşterea ratei de penetrare. Estimările ANRCTI privind veniturile provenind din internet indică o creştere de la 715 milioane lei în 2006, până la 1,55 miliarde lei în 2010.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor