Raliul Timisoara revine in 2012 sub bagheta lui Mihai Leu

De C. Onaca
Fostul campion mondial de box Mihai Leu va readuce caravana de raliuri in Banat in perioada 27-28 aprilie 2012
Fostul campion mondial de box Mihai Leu va readuce caravana de raliuri in Banat in perioada 27-28 aprilie 2012
Raliul Timişoara reintră pe harta Campionatului Naţional de Raliuri după doi ani de absenţă. Fostul campion mondial de box Mihai Leu va readuce caravana de raliuri în Banat în perioada 27-28 aprilie 2012.

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunţat calendarul competiţional pe anul 2012. Timişoara se regăseşte pe lista oraşelor ce vor găzdui una dintre cele 8 etape ale Campionatului Naţional de Raliuri. „Minunea“ s-a produs după doi ani în care marele oraş din vest a fost eterna rezervă şi a devenit posibilă doar după ce Mihai Leu şi-a exprimat dorinţa de a se implica în organizare.

Fostul campion mondial de box şi clubul său AMC Racing au primit licenţa din partea FRAS, luându-le faţa timişorenilor de la CS Erwin Weber RT, cei care organizaseră ultimul raliu în Timiş.

Leu are de partea sa experienţa organizării unor raliuri la un nivel foarte ridicat, cel mai bun exemplu fiind Raliul Aradului, care sub conducerea sa a ajuns să fie dublă etapă în campionatul românesc şi cel maghiar.

„Federaţia preferă să lucreze cu cei pe care îi ştie că fac treabă bună. Iar eu la Arad am arătat acest lucru. Raliul Timişoara a lipsit din campionat pentru că organizarea celor de aici nu a fost poate cea mai bună“, a spus Mihai Leu.

Fostul sportiv are planuri mari cu competiţia de la Timişoara. Pentru început vrea să urmeze exemplul de la Arad şi să ridice nivelul întrecerii cu maşini de afară, însă apoi ambiţiile vorbesc despre organizarea unui mare raliu în vest.

„Am început discuţiile cu cei din Slovacia şi Serbia pentru ediţia din 2012. Dorinţa noastră este însă ca în viitor să facem din Timişoara şi Arad un raliu mare pe care să îl introducem într-o competiţie internaţională…“, sună promisiunea omului care a lăsat boxul pentru lumea motorsportului.

Raliul Timişoara va avea loc în 27-28 aprilie şi va fi runda a doua a sezonului. Competiţia se va desfăşura exclusiv pe asfalt, probele speciale urmând a fi cele deja cunoscute din preajma lacului Surduc, cu startul şi sosirea în Timişoara. E foarte probabil ca prima probă specială să se desfăşoare în municipiul de pe Bega sub forma unei superspeciale spectaculoase.

Calendarul 2012 al CNR: Raliul Braşov (30-31 martie), Raliul Timişoara (27-28 aprilie), Raliul Clujului (25-26 mai), Raliul Bacău/Raliul Mureşului (22-23 iunie), Raliul Sibiului (20-21 iulie), Raliul Aradului (17-18 august), Raliul Ţara Bârsei (7-8 septembrie), Raliul Iaşului (5-6 octombrie).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !