Raliul Martisorului deschide Campionatul de Automobilism Timis

Reactualizat la:
Raliul Martisorului deschide Campionatul de Automobilism Timis
În 19 martie 2011 se deschide sezonul automobilistic în vestul ţării. Raliul Mărţişorului este prima rundă din ediţia cu numărul XII a Campionatului de Automobilism Timiş (CAT), cea mai puternică competiţie judeţeană din ţară.

CAT demarează în 2011 cu tradiţionalul Raliu al Mărţişorului, întrecere ce se va desfăşura în premieră pe durata a două zile, în 19 şi 20 martie. Competiţia dedicată doamnelor şi domnişoarelor este prima a unui sezon ce numără 11 etape.

Pentru prima cursă a anului, organizatorii CNAK Timiş au pregătit 4 kilometri de probă specială în trei locaţii diferite. Startul se dă în 19 martie, de la ora 10.00, în parcarea Peluzei Nord a Stadionului „Dan Păltinişanu” din Timişoara. Asta înseamnă că spaţiul respectiv va fi închis circulaţiei pentru câteva ore.

Ziua de 20 martie e mult mai încărcată pentru participanţi, care vor avea de parcurs trei probe speciale. Prima care deschide ziua este speciala cu numărul II programată tot în apropierea arenei „Dan Păltinişanu”, dar de data aceasta în parcarea ADP de lângă McDonald’s. De aici traseul continuă cu PS3 ce va avea loc la Metro 2 (Calea Torontalului), pentru ca speciala finală să fie programată tot în parcarea ADP.

Taxa de participare pentru prima etapă este neschimbată faţă de sezonul trecut, 100 de lei. Înscrierile încep din 14 martie.

Licenţiaţi şi nelicenţiaţi, împreună

Ediţia a XII-a a Campionatului de Automobilism Timiş aduce câteva schimbări importante în regulament. Cea mai importantă dintre acestea este dizolvarea claselor de nelicenţiaţi şi licenţiaţi. „Nu îşi mai aveau rostul aceste clase, practic nu mai era nicio diferenţă între aceste categorii. Introducem clase noi, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii, şi una specială de juniori”, a declarat Ladislau Giurisici, organizatorul CAT.

Singurele clase ce se păstrează în 2011 sunt clasele Feminin şi Echipe. În ceea ce priveşte noutăţile, aici avem patru categorii noi: juniori 16-19 ani, clasa I (maşini până în 1600 cmc), clasa II (între 1600 cmc – 2000 cmc) şi clasa III (peste 2000 cmc).

Tot pentru sezonul 2011, CNAK organizează cursuri gratuite pentru arbitri.

C. O.Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor