Radu Sârbu, votat de 435 de ţărănişti preşedinte PNŢCD

6Comentarii
Radu Sârbu, votat de 435 de ţărănişti preşedinte PNŢCD
Radu Sârbu a fost reales preşedinte al PNŢCD cu 435 voturi „pentru” şi 6 „împotrivă”, în cadrul Congresului partidului, în care s-a adoptat, de asemenea, un nou statut şi un nou program politic. Din conducere mai fac parte Gheorghe Ciuhandu, Doru Năsui, Ion Caramitru, Alexandru Herlea şi Virgil Petrescu.

Ţărăniştii au adoptat sâmbătă rezoluţia Congresului extraordinar al partidului, în cadrul căruia delegaţii PNŢCD din toată ţara au hotărât alegerea unei noi conduceri, au votat un nou statut şi un nou program politic.

Preşedintele PNŢCD este Radu Sârbu, ales cu 435 de voturi „pentru”. Rezoluţia adoptată de PNŢCD nu prevede şi susţinerea vreunuia dintre candidaţii la prezidenţiale independenţi sau ai altor partide. În timpul luărilor de cuvânt din cadrul Congresului, mai mulţi ţărănişti au susţinut că partidul trebuie să ia o decizie asupra susţinerii unui candidat la preşedinţie, unii exprimându-se în favoarea sprijinirii liberalului Crin Antonescu.

Noul statut al partidului vizează echilibrarea puterii, astfel încât preşedintele formaţiunii să nu poată repeta demersurile fostului lider Marian Miluţ, care acum conduce o altă aripă a PNŢCD. „O modificare importantă este de natură a preveni abuzurile de putere din partid, Marian Miluţ ne-a demonstrat până unde se poate merge în limitele actualului statut. Preşedintele a revocat orice membru al Biroului Naţional de Conducere, orice preşedinte de organizaţie teitorială şi l-a înlocuit cu cine a vrut. Acest lucru nu mai este permis în noul statut”, a spus Sârbu.

Din noul Birou Naţional de Conducere al PNŢCD, validat sâmbătă, fac parte: Radu Sârbu, în calitate de preşedinte, Doru Năsui – prim-vicepreşedinte, Gheorghe Ciuhandu – preşedinte Comitetul Naţional de Conducere, Vasile Andrieş – secretar general, Ioan Bălan, Ion Caramitru, Lucian Filip, Mihai Grigoriu, Alexandru Herlea, Virgil Petrescu, Liviu Petrina – vicepreşedinţi.

Participanţii la Congresul PNŢCD-Sârbu au fost asistaţi de notari, pentru a nu mai fi contestaţi de Marian Miluţ. Astfel, Sârbu le-a spus participanţilor la Congres că, „pentru a evita din nou blocarea prin tertipuri avocăţeşti a înregistrării hotărârilor” acestui for în registrul partidelor de către instanţa Tribunalului Municipiului Bucureşti, s-a decis „notarizarea” participării.

PNTCD-Miluţ a avut congresul extraordinar la 12 septembrie, cand s-a ales noua conducere, Marian Miluţ a fost reconfirmat ca preşedinte cu 447 voturi pentru şi 25 împotrivă, şi a decis să susţină candidatura la Preşedinţie a lui Traian Băsescu, dacă va intra în cursă.

PNŢCD are de anul trecut două conduceri, fiecare contestându-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid este grupată în jurul lui Marian Petre Miluţ, iar altă parte este grupată în jurul lui Radu Sârbu. Radu Sârbu a fost ales, la 24 august 2008, liderul PNŢCD, în urma unui Congres Extraordinar. Alegerea lui Sârbu a avut loc la câteva ore după ce aripa ţărănistă grupată în jurul lui Marian Miluţ l-a exclus pe acesta din partid. În plus, Marian Miluţ a contestat congresul prin care Sârbu a fost ales preşedinte, spunând că semnăturile au fost false, iar Sârbu a solicitat instanţei validarea funcţiei sale de preşedinte.

Sursa: NewsIn6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor