Radu Lambrino se implică în lupta pentru dreptul la proprietate al timişorenilor

10Comentarii
Radu Lambrino se implică în lupta pentru dreptul la proprietate al timişorenilor
Problemele în ceea ce priveşte dreptul de proprietate al timişorenilor sunt pe departe de a fi rezolvate. Un caz care dovedeşte acest lucru este cel în care sunt implicaţi membrii Asociaţiei Agricole „Avram Iancu” din cartierul timişorean Mehala.

Este vorba despre dreptul la proprietate încălcat de Primăria Municipiului Timişoara faţă de asociaţia agricolă din cartierul Mehala. Mai exact, asociaţia agricolă din cartierul Mehala, prin preşedintele Adam Rachiţovan, a depus la Prefectura judeţului Timiş o serie de acte care dovedesc faptul că este în drept să intre în posesia a 29,5 de hectare de păşune. În urma unei analize a Comisiei Judeţene de Fond Funciar, care a constat în patru şedinţe, în decurs de patru luni de la depunerea documentelor, s-a emis Hotărârea nr. 1/81 din 21.02.2008, prin care se validează reconstituirea dreptului la proprietate pentru suprafaţa de 29,50 de hectare de teren agricol”, ne-a precizat Radu Lambrino, vicepreşedinte al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi pentru Petiţii, din cadrul Camerei Deputaţilor, acesta fiind informat despre cazul de faţă de Adam Rachiţovan, la Biroul Parlamentar, unde îşi desfăşoară activitatea. Din păcate, hotărârea prin care timişorenilor din cartierul Mehala li se dă dreptate nu i-a impresionat deloc pe cei din Comisia Municipală de Fond Funciar din cadrul primăriei, care nu au ţinut cont că aceştia au dreptul legal de a intra în posesia celor 29,5 de hectare de păşune. „Municipalitatea, în loc să aplice legea, a dat în judeată Prefectura, Asociaţia Agricolă „Avram Iancu” din cartierul Mehala şi pe cei 73 de membri ai asociaţiei. În demersul primăriei, care este în defavoarea timişorenilor, nu s-a ţinut cont nici de faptul că cei mai mulţi dintre membrii asociaţiei agricole chemaţi în instanţă sunt pensionari, deci o categorie socială ce nu prea are sorţi de izbândă să învingă metehnele instituţilor publice de la noi. Şi, pentru a înţelege mai bine ignoranţa autorităţilor publice timişorene faţă de timişoreni, municipalitatea a chemat în instanţă şi trei persoane decedate care au făcut parte din Asociaţia Agricolă „Avram Iancu” din cartierul Mehala. Aceste acţiuni care sunt în dezavantajul timişorenilor din cartierul Mehala mă determină să mă implic oficial în sprijinul lor. Tocmai din acest motiv, la sfârşitul acestei săptămâni, mă voi întâlni cu membrii asociaţiei agricole din zona Mehala, pentru a-i ajuta în acţiunile lor viitoare în ceea ce priveşte intrarea în posesie cu cele 29,5 hectare de păşune”, a continuat Radu Lambrino. Radu Lambrino ne-a mai precizat că a avut, are şi va avea în vedere, în calitate de deputat al timişorenilor, „medierea relaţiilor dintre timişoreni şi instituţiile de stat, ţinând cont că spiritul de proprietate al acestora este evident şi recunoscut de oricine”.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor