Radu Beligan, premiu de excelenţă la Gala Premiilor UNITER

Reactualizat la:
Radu Beligan, premiu de excelenţă la Gala Premiilor UNITER
Cea de-a 16-a ediţie a Galei Premiilor UNITER i-a premiat luni seară pe cei mai buni actori, regizori şi scenarişti.

Maestrul Radu Beligan a primit din partea juriului premiul de excelenţă. Nici Ion Besoiu nu a scăpat nepremiat. Atât el cât şi actriţa Dorina Lazăr au fost răsplătiţi cu câte un trofeu pentru întreaga activitate. „Sunt foarte impresionat, e un premiu de crepuscul. Am atâţia amar de ani sau atâţia dulci ani pe care i-am împlinit pe scenă”, a declarat Ion Besoiu. Un premiu special a primit şi Marian Râlea, pentru teatru de copii. „Este un premiu al breslei. Sper că după această recunoaştere să trec de la pediatrie la adulţi”, a spus el.

Dar nu toţi cei care au venit luni seară la teatru au fost premiaţi. Unii dintre ei au venit să-i aplaude pe cei care au câştigat, alţii să le înmâneze premiile şi restul să se reîntâlnescă cu foştii colegi. „Este un fel de Oscar al teatrului, mă bucur că am reuşit să fiu prezentă”, a declarat fosta mare gimnastă a României, Nadia Comăneci.

Primtre premiaţii de luni, din cadrul Galei Premiilor UNITER, s-a numărat şi Ofelia Popii, cea mai bună actriţă într-un rol principal, dar şi Dana Dogaru, care a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar.

Iată lista completă a câştigătorilor:

Debut: Cristina Casian, pentru rolul Amalia din spectacolul “Amalia respiră adânc“, la Teatrul Act, Bucureşti.

Teatru radiofonic: – “Dumnezeul de a doua zi” de Corneliu Mimi Brănescu, în regia lui Claudiu Goga, la SRR Bucureşti.

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Dana Dogaru, pentru rolul Mama/ Chelneriţa japoneză din spectacolul “În rolul victimei”, la Teatrul Metropolis, Bucureşti.

Cel mai bun actor în rol secundar – Ovidiu Ghiniţă, pentru rolul Tatălui din spectacolul “Vis Toamna”, la Teatrul “Ioan Slavici”, Arad.

Cea mai bună actriţă în rol principal – Ofelia Popii, pentru rolul Mefisto din spectacolul “Faust”, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”, Sibiu.

Cel mai bun actor în rol principal – András Hatházi, pentru rolul Ivan Petrovici (Vania) din spectacolul “Unchiul Vania”, la Teatrul Maghiar de Stat, Cluj Napoca.

Cea mai bună scenografie – Helmut Sturmer, pentru decorul spectacolului “Faust”, la Teatrul Naţional “Radu Stanca”, Sibiu.

Cel mai bun regizor – Andrei Şerban, pentru regia spectacolului “Unchiul Vania”, la Teatrului Maghiar de Stat, Cluj Napoca.

Cel mai bun spectacol – “Unchiul Vania” – producţie a Teatrului Maghiar de Stat, Cluj Napoca.

Premiul de excelenţă: Radu Beligan

Premiul pentru întreaga activitate
actriţă: Dorina Lazăr;
actor: Ion Besoiu;
scenografie: Florica Mălureanu;
regie: Sanda Manu
critică: Ion Cocora;

Premiul special pentru muzică de teatru: Ada Milea;

Premiul special pentru teatru de copii: Marian Râlea;

Premiul special pentru teatrul de păpuşi: Ionuţ Brancu;

Premiul special pentru teatrul de revistă: Aurel Storin;

Premiul special pentru circ: Brânduşa Novac;

Premiul special pentru coregrafie în arta spectacolului: Florin Fieroiu;

Premiul special pentru performanţă în teatrul non-verbal: Mihai Mălaimare şi Teatrul Masca.

Premiul mecena: Carmen Adamescu, preşedinte Unirea Shopping Center.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor