Radiatiile electromagnetice se mentin la Timisoara mult sub nivelul legal

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
7Comentarii
Radiatiile electromagnetice se mentin la Timisoara mult sub nivelul legal
© Tion: Radiațiile electromagnetice se mentin la Timisoara mult sub nivelul legal
Trei staţii fixe de specialitate monitorizează permanent nivelul radiaţiilor pe care utilizatorii spectrului radio le emit la Timişoara. Conform datelor oficiale, nivelul acestor radiaţii este cu mult mai mic decât limitele legale stabilite.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor din România – ANCOM, deţine la Timişoara trei staţii fixe profesionale prin care se monitorizează undele radio emise de diferiţii utilizatori ai spectrului radio în mod legal. Acestea sunt situate pe strada Horia, la sediul ANCOM, pe Calea Urseni la emiţătorul Radiocom, respectiv pe bulevardul Iosif Bulbuca, lângă Spitalul Judeţean Timişoara.

Conform datelor oficiale existente pentru cele trei staţii, în oraşul de pe Bega nu sunt probleme cu nivelul unor asemenea radiaţii. Cea mai mare valoare înregistrată depăşeşte cu puţin valoarea de patru procente din valoarea maximă legală stabilită, aceasta la staţia de monitorizare de la emiţătorul de la Urseni. În rest, valorile înregistrate sunt cu mult mai mici. La staţia de pe strada Horia, nivelurile sunt între 0,2 şi 2,07%, la staţia de la Spitalul Judeţean, nivelurile sunt între 0,15 şi 1,09%, iar la Urseni între 0,48 şi 4,58%

Asemenea, staţii de monitorizare au fost instalate de ANCOM în Bucureşti şi în alte 35 de municipii reşedinţă de judeţ, fiind vorba de un total de 50 de asemenea senzori. Toate datele sunt centralizate, o dată la 24 de ore aceşti senzori transmit automat informaţii spre o platformă electronică, datele fiind disponibile oricui aici. Pe lângă aceşti senzori, se mai fac măsurători şi cu ajutorul unor staţii mobile.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor