„Racheta 2005” face victime

Dacă a început sezonul petardelor a început şi vânătoarea „artificierilor” ilegalişti.O echipă de poliţişti timişoreni formată special pentru combaterea comerţului ilegal cu petarde şi artificii, potrivit planului de acţiune „Racheta 2005”, a făcut prima captură de pocnitori.

Miercuri seara, în Piaţa Iosefin, oamenii legii au confiscat 137.000 de petarde şi 25.872 de articii care urmau să fie încărcate într-un autobuz. Luaţi la întrebări, Masri A., de 31 de ani, din Timişoara, şi Ioan B., de 20 de ani, din localitatea cărăşeană Socol, proprietarii pocnitorilor, au declarat că marfa, în valoare de peste 300 milioane de lei, pentru care nu au putut prezenta acte de provenienţă, urma să fie vândută pe piaţa neagră din Moldova Nouă.

Deşi pare incredibil, cei doi au fost amendaţi cu doar câte 50.000 de lei vechi fiecare, acesta fiind sancţiunea prevăzută de Legea 12/1990, pentru transport fără documente de provenienţă a bunurilor.

Poliţiştii spun că acesta este suma maximă cu care îi pot amenda pe cei care transportă petarde însă, îi atenţionează pe timişorenii care se gândesc să folosească sau să vândă petarde şi pocnitori că, potrivit noilor reglementări, riscă să scoată din buznar între 30 şi 75 de milioane de lei vechi.
Regulament de plasare a anunturilor