Puşcăria va fi scoasă la vânzare

Puşcăria va fi scoasă la vânzare
TIMIŞOARA – Mult râvnitul teren din buricul târgului, pe care se află acum Penitenciarul Popa Şapcă, ar putea fi scos în scurt timp la licitaţie! La fel clădirile închisorii. Directorul puşcăriei, Ioan Băla, spune că aceasta este soluţia pentru a se putea ridica o noua închisoare, europeană.

Penitenciarul, cu tot cu terenuri, valorează o avere, şi mulţi sunt cei care şi-ar dori să-i fie proprietari.

Şi asta se încearcă de ani de zile. Este vorba o locaţie mult râvnită, pentru că zona numără 3 hectare, are vad comercial, deschidere la şosea şi la calea ferată şi se află în plin centrul Timişoarei.

În acest moment, terenul şi clădirile aparţin Ministerului Justiţiei şi, potrivit directorului de la Popa Şapcă, acestea urmează să fie evaluate în scurtă vreme de specialişti.

Deţinuţii vor locui în condiţii de cinci stele

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Timişoara ar putea fi scos la …licitaţie ! De altfel, directorul unităţii, Ioan Băla, spune că aceasta este soluţia pentru a se putea ridica o noua închisoare, europeană – să se vândă toată puşcăria, cu tot cu terenuri. Vorbim de o locaţie mult râvnită, pentru că zona are vad comercial, deschidere la şosea şi la calea ferată şi se află chiar în buricul Timişoarei.

De-a lungul timpului, mai multe grupuri de interese au încercat să obţină terenul… gratis, de la stat, dar nu au reuşit. În acest moment, terenul şi clădirile aparţin Ministerului Justiţiei şi urmează să fie evaluate. „Noua lege ne obligă să respectăm anumiţi parametri, precum şi condiţii de cazare la nivel european, pentru persoanele aflate în regimul de detenţie.

Sunt trei hectare de pământ, plus clădirile, care urmează să fie evaluate de o comisie de specialitate. Ulterior, vom organiza o licitaţie”, a explicat Bâla. Directorul penitenciarului a mai arătat că cele patru regimuri – de maximă siguranţă, închis, semideschis şi deschis – nu pot fi aplicate la o unitate situată în centrul oraşului. Ioan Băla crede că ar avea nevoie de 11 hectare pentru ridicarea unui nou penitenciar.

Legea prevede acum că fiecărui puşcăriaş trebuie să i se asigure minim 4 metri pătraţi în celulă, dar să beneficieze şi de trei ore de plimbare, în afara zidurilor. Ceea ce, în condiţiile actuale, este practic imposibil. Iar puşcăriile gem de clienţi în toată România, fiind suprapopulate.

La Timişoara, cei peste 1400 de deţinuţi se înghesuie în 1200 de paturi. De camera conjugală, cum e prevăzută în lege, nici nu poate fi vorba. Cu toate că numărul cererilor în căsătorie, între deţinuţi, s-a triplat…

Sabin Cercel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor