PSD vrea să răstoarne Guvernul

PSD vrea să răstoarne Guvernul
Conducerea PSD a decis să depună săptămâna aceasta la Camera Deputaţilor o moţiune de cenzură pe tema modului în care Guvernul gestionează epidemia de rujeolă.

Social-democraţii au anunţat că vor susţine cu toată duritatea această moţiune, pentru că îi consideră pe ultimii doi miniştri ai Sănătăţii responsabili de această criză.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, susţine că vaccinarea anti-rujeolă a mers normal în timpul guvernării PSD, când s-au respectat regulile internaţionale. În 2005, însă, potrivit lui Diaconescu, ministrul Cinteză a decis ca Ministerul să preia organizarea licitaţiilor pentru achiziţionarea vaccinurilor, ba mai mult, a anulat licitaţia care urma să aibă loc în martie 2005.

Diaconescu spune că, probabil, oficialii din Ministerul Sănătăţii nu s-au înţeles asupra realizării unor interese şi de aceea licitaţia a fost anulată. Licitaţia pentru achiziţionarea de vaccinuri a fost organizată abia în luna iulie, ceea ce explică, în opinia lui Diaconescu absenţa vaccinului de pe piaţă.

Nici actualul ministru Eugen Nicolăescu nu a scăpat de tirul social-democraţilor, care l-au acuzat că nu înţelege ce se întâmplă în sistemul medical.
Regulament de plasare a anunturilor